A. Dulkys dalinasi pozityvia COVID-19 statistika: mums pavyks | Kas vyksta Kaune

A. Dulkys dalinasi pozityvia COVID-19 statistika: mums pavyks

DELFI nuotr.

Lietuvai jau daugiau nei mėnesį gyvenant sugriežtinto karantino sąlygomis, sekmadienį sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys savo „Facebook“ paskyroje dalijasi statistiniais kelių mėnesių COVID-19 duomenimis. Kaip šaliai sekasi siekti dar 2020 m. gruodžio 11 dieną užsibrėžtų uždavinių?

Pasak sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio, visus Lietuvos gyventojus šiuo sunkiu metu turi motyvuoti bendras tikslas.

„Visi kartu siekiame, kad: atvejų skaičius per parą būtų mažesnis nei 200 (7 d. vidurkis); teigiamų testų procentas nuo visų testų būtų mažesnis nei 5 proc. (per 7 d.); efektyvus R būtų mažesnis už 1, t.y. kad šimtas žmonių užkrėstų mažiau nei šimtą kitų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ teigia A. Dulkys.

Ministras dalijasi ir statistiniais duomenimis, kuriuose atsispindi šalies kova su koronaviruso infekcija. Statistikoje matyti, kad, gruodžio 11 dienos duomenimis, koronaviruso paros atvejų vidurkis buvo 2560, o sausio 22 d. – 960 (tikslas – mažiau nei 200 atvejų).

Teigiamų testų gruodžio 11 dieną procentų vidurkis buvo 21,2 proc., o sausio 22 d. – 10,2 proc. Tikslas – mažiau nei 5 proc. teigiamų koronaviruso testų vidurkis per septynias dienas. Efektyvusis R rodiklis gruodžio 11 d. buvo 1,26, o sausio 22 d. – 0,86 (siekiamybė – mažiau nei 1).

Pasak A. Dulkio, duomenys rodo, kad Lietuvai turėtų pavykti įveikti koronaviruso krizę. „Ačiū visiems, kurie prisidedate pilietiško elgesio pavyzdžiu. Mums pavyks.“

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad A. Dulkys karantino pratęsimą prognozuoja dar bent mėnesiui. Ministras taip pat tvirtino, kad esminiai dabartinio režimo pokyčiai artimiausiu metu mažai tikėtini, galbūt tik vasario mėnesiui įsibėgėjus.

Antrasis karantinas Lietuvoje įvestas praeitų metų lapkričio 7 d. Augant susirgimų nuo koronaviruso skaičiui ir mirčių skaičiui, karantinas buvo griežtinamas etapais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA