Per parą Lietuvoje patvirtintas 1001 naujas COVID-19 atvejis (11 proc. teigiamų testų), mirė 30 žmonių (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Per parą Lietuvoje patvirtintas 1001 naujas COVID-19 atvejis (11 proc. teigiamų testų), mirė 30 žmonių (atnaujinta) ligoninėse gydoma per 1,4 tūkst. COVID-19 pacientų

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Šeštadienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatytas jau 175 851 koronaviruso susirgimas. Pranešama apie 1 001 naują koronaviruso atvejį, pasveiko 118 893 žmonės.

Statistikos departamento sausio 23 d. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 175 851, sergančių žmonių skaičius – 52 351. Pranešama, kad per vakar dieną patvirtintas 1 001 naujas COVID-19 susirgimas.

Per praėjusią parą nuo koronaviruso mirusių asmenų skaičius – 30, taip pat buvo pranešta, kad vakar registruotos 36 COVID-19 mirtys, kurių faktinė data yra ankstesnė. Visgi Statistikos departamentas patikslino duomenis – vakar įregistruotos 7 COVID-19 mirtys, kurių faktinė data yra ankstesnė.

Bendras mirusių nuo COVID-19 žmonių skaičius Lietuvoje – 2 628. Pasveikusių žmonių skaičius – 118 893.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos sausio 23 d. duomenimis, per praėjusią parą ištirta 9 220 ėminių dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso iki šiol ištirta 1 860 713 ėminių.

Praėjusią parą pirmu skiepu vakcinuoti 244 žmonės, antru skiepu – 9 asmenys. Iš viso vakcinuota dviem skiepo dozėmis 8 997 žmonės.

Papildyta 09.59 val.

171 pacientas reanimacijoje

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydoma 1,4 tūkst. COVID-19 pacientų, 171 iš jų – reanimacijoje, šeštadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonis papildomai tiekiamas 1043 pacientams, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 113 žmonių.

Per praėjusią parą dėl COVID-19 į ligonines paguldyti 158 pacientai.

Iš viso koronavirusinei infekcijai gydyti skirtos 2649 lovos stacionare, reanimacijos intensyvios terapijos skyriuose – 296.

Iš 8419 gydytojų, kurių darbovietės teikia paslaugas COVID-19 liga sergantiems pacientams, šiuo metu dėl užsikrėtimo koronavirusu nedarbingi yra 143, izoliacijoje – 54.

Dėl kitų priežasčių laikinai nedirba 621 gydytojas. Dėl COVID-19 laikinai nedarbingi 430 iš 13 tūkst. 325 slaugytojų, izoliacijoje yra 83. Dėl kitų priežasčių laikinai nedirba 1188 slaugytojai.

Koronaviruso pacientų gydymas / V. Balkūno nuotr.

Mirė 60–99 metų žmonės

Praėjusią parą nuo COVID-19 mirė 30 žmonių, jiems buvo nuo 60 iki 99-erių metų, rodo šeštadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Iš viso praėjusią parą mirė 12 vyrų ir 18 moterų.

Daugiausia mirusiųjų – 14 – priklausė 80–89 metų grupei.

Septyni mirusieji priklausė 90-99 metų grupei, penki – 60-69, keturi – 70-79 metų grupėms.

Statistikos departamentas atkreipia dėmesį, kad „per praėjusią parą mirusių skaičius yra išankstinis ir per kelias dienas padidėja apie 20–40 procentų“.

Be to, į bendrą mirčių statistiką įtrauktos septynios mirtys nuo koronaviruso, kai faktinė mirties data yra ankstesnė. Mirė trys moterys ir keturi vyrai, po du asmenis 60-69, 70-79 ir 80-89 amžiaus grupėse bei vienas asmuo 40-49 metų grupėje.

Papildyta 10.59 val.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronavirusinės infekcijos (COVID-19) protrūkius. Per praėjusią parą izoliuoti 1807 asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 72 865 asmenys.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruoti 152 (iš tų atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti), rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Penktadienį registruota 17 koronavirusinės infekcijos atvejų, siejamų su protrūkiu Marijampolės globos namuose ,,Giedruma”, iš kurių 14 yra gyventojai ir trys darbuotojai. Iš viso su protrūkiu siejami 29 COVID-19 ligos atvejai.

16 vakarykštę parą registruotų koronavirusinės infekcijos atvejų yra siejama su protrūkiu Rokiškio rajone įsikūrusiuose Skemų socialinės globos namuose, iš kurių 15 yra gyventojai ir vienas darbuotojas. Per pastarąjį mėnesį registruota per 80 su šiuo protrūkiu susijusių COVID-19 atvejų.

Dar dešimt koronavirusinės infekcijos atvejų, patvirtintų vakar, siejama su protrūkiu Utenos socialinės globos namuose, iš kurių devyni yra gyventoja ir vienas darbuotojas. Per pastarąsias kelias dienas iš viso registruotas 41 su protrūkiu susijęs atvejis.

Devyni atvejai, registruoti vakar, siejami su protrūkiu Telšių rajono Varnių Palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje. Visi asmenys yra pacientai. Iš viso su protrūkiu siejami 22 infekcijos atvejai, registruoti nuo sausio vidurio.

Naujas protrūkis vakarykštę parą registruotas Telšiuose veikiančioje statybos įmonėje, kur patvirtinti septyni susiję COVID-19 atvejai. Iš viso su protrūkiu siejami devyni infekcijos atvejai.

Koronaviruso pacientų gydymas / V. Balkūno nuotr.

Dar vienas naujas protrūkis registruotas Šiauliuose veikiančioje automobilių remonto įmonėje. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejami devyni užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai.

Penktadienį protrūkis registruotas ir Klaipėdos rajone veikiančioje metalo gaminių įmonėje. Iš viso su protrūkiu siejami penki koronavirusinės infekcijos atvejai. Be to, naujas protrūkis nustatytas ir Kretingos rajono medienos apdirbimo įmonėje – iš viso su protrūkiu siejami trys COVID-19 ligos atvejai.

Taip pat vakarykštę parą registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Visagino socialinės globos namuose, Kazlų Rūdos socialinės paramos centre, Kalvarijos globos ir užimtumo centre, Kretingos rajono Padvarių socialinės globos namuose, Šilutės rajono Macikų socialinės globos namuose.

Be to, registruoti COVID-19 ligos atvejai, siejami su protrūkiais Visagine veikiančiose baldų gamybos, siuvimo įmonėse, finansų įmonėje Vilniuje, Vilniaus šilumos tiekimo įmonėje, komunalinių paslaugų įmonėje Telšiuose, Vilniaus viešojo transporto paslaugas teikiančioje įmonėje, Klaipėdos naftos, medienos pramonės, baldų gamybos įmonėse, Vilniaus maisto pramonės įmonėje.

Be to registruoti atvejai, susiję su protrūkiais (du ir daugiau atvejų) Visagino lopšelyje-darželyje „Gintarėlis”, Kazlų Rūdos lopšelyje-darželyje ,,Pušelė”, Klaipėdos rajono ikimokyklinėje įstaigoje Klaipėdos „Mini darželiai”, Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Giliukas”,

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruoti 105.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA