Dvi stambios vagystės: Kaune nušvilptas naujutėlis automobilis, Prienų rajone – seifas | Kas vyksta Kaune

Dvi stambios vagystės: Kaune nušvilptas naujutėlis automobilis, Prienų rajone – seifas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienį Policijos departamentas pranešė apie dvi stambias vagystes. Kaune pavogtas 2020 metais pagamintas automobilis, o Prienų rajone seifas su krūva pinigų ir kitu turtu.

Pareigūnų duomenimis, lapkričio 27 dieną apie 12 val. pastebėta, kad Kaune, Pramonės prospekte, pavogtas 2020 metais pagamintas automobilis „Chevrolet Camaro SS”. Nuostolis – 36 000 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 3 d.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas pagrobė didelės vertės svetimą turtą arba didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes arba pagrobė svetimą turtą dalyvaudamas organizuotoje grupėje, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Didelės vertės vagystė įvykdyta ir netoli Kauno. Policijos departamento duomenimis, lapkričio 27 d. apie 17.10 val. pastebėta, kad Prienų rajone, Balbieriškio miestelyje, iš gyvenamojo namo pagrobtas seifas, kuriame buvo apie 20 000 eurų bei teisėtai laikomas 9 mm kalibro pistoletas „Sig Sauer P230SL”, (leidimas išduotas savigynai) ir dėžutė su 9 mm kalibro šoviniais (kiekis nustatinėjamas).

Nuostolis – apie 20 420 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d. Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA