Pakaunėje su švyturėliais skridę pareigūnai gavo pylos | Kas vyksta Kaune

Pakaunėje su švyturėliais skridę pareigūnai gavo pylos

Skaitytojo nuotr.

Praėjusią savaitę į redakciją kreipėsi suglumęs skaitytojas, kuris užfiksavo svarbų asmenį lydėjusių automobilių veiksmus kelyje. Jo spėjimu, automobilyje greičiausiai važiavo pats Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, tačiau vairuotojui buvo nesuvokiama, kodėl valstybės vadovybės apsaugos tarnybos vairuotojai nesilaiko KET ir kelia pavojų kitiems eismo dalyviams.

Pradėjus domėtis, ar vaizdo įraše iš tiesų matomi Lietuvos vadovybės apsaugos tarnybos automobiliai ir kokios pasekmės laukia nusižengusių pareigūnų, paaiškėjo, kad vairuotojai smarkiai sudrausminti nebuvo.

Kaip rašoma Lietuvos Respublikos vadovybės apsaugos tarnybos oficialiame atsakyme, jie patvirtino, jog vaizdo įrašuose užfiksuoti jiems priklausantys automobiliai.

Deja, nurodyti, ar taip buvo vežamas Seimo pirmininkas, atstovai negalėjo.

„Tarnyba negali pateikti informacijos apie saugomą asmenį“, – rašė tarnybos direktorius Rymantas Mockevičius.

Pasiteiravus ar pavojingą situaciją sukėlę vairuotojai buvo sudrausminti, konkrečių nuobaudų ar pasekmių tarnyba nenurodė, tačiau paminėjo, jog vairuotojams buvo nurodyta laikytis KET.

„Atsakingi asmenys aptarė situaciją su pareigūnais, vairavusiais vaizdo įraše užfiksuotus automobilius ir jiems buvo nurodyta laikytis Kelių eismo taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. gruodžio 11 d. nutarimu Nr. 1950 „Dėl kelių eismo taisyklių patvirtinimo“, – rašoma tarnybos atsakyme.

„Tarnybos pareigūnai, užtikrindami saugomų asmenų saugumą pagal Lietuvos Respublikos vadovybės apsaugos įstatymą, lydi saugomus asmenis kelių transporto priemonėmis, taip pat vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymu bei Kelių eismo taisyklėmis, naudoja mėlynus ir raudonus švyturėlius ir specialiuosius garso signalus“, – apie saugomų asmenų palydos vairuotojų darbą komentavo tarnybos direktorius.

„Apgailestaujame, jeigu Tarnybos pareigūnams vykdant savo pareigas kažkas patiria nepatogumų ar įvyksta tam tikri nesusipratimai ir, savo ruožtu, prašome eismo dalyvių supratimo ir bendradarbiavimo“, – laišką užbaigė R. Mockevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA