Proveržis beveik 20 metų strigusioje byloje: sulaikyti R. Daškevičiaus žmogžudystės organizavimu įtariami kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Proveržis beveik 20 metų strigusioje byloje: sulaikyti R. Daškevičiaus žmogžudystės organizavimu įtariami kauniečiai

delfi.lt / Dailius Dargis 2020/09/24 12:30
Remigijus Daškevičius ir Rolandas Dromantas

Vakar ne tik Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose vyko išskirtinė Lietuvos Kriminalinės policijos biuro operacija, kurios metu buvo sulaikyti du praeityje žinomi kriminalinio pasaulio veikėjai – Rolandas Dromantas, pravarde Ilgas ir Robertas Užukauskas, anksčiau vadintas Rubliu. Abu jie sulaikyti dėl beveik prieš dvidešimt metų didžiulį atgarsį turėjusios Kauno Daškinių grupuotės vadeivos Remigijaus Daškevičiaus užsakytos žmogžudystės organizavimo. Abu minėti asmenys kadaise patys priklausė Kauno Daktarams rimtą konkurenciją turėjusių Daškinių gretoms.

„Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, pasitelkę Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „ARAS“ kovotojus, vakar sulaikė 3 LR piliečius, siejamus su R. Daškevičiaus nužudymu. Sulaikytiems asmenims pareikšti įtarimai dėl R. Daškevičius nužudymo organizavimo, t.y. nusikalstamų veikų, numatytų LR baudžiamojo kodekso 25 str. 3 d., 129 str.“, – taip situaciją pakomentavo Lietuvos Policijos departamento atstovas žiniasklaidai Ramūnas Matonis.

Yra duomenų, kad abu sulaikytieji kauniečiai R. Dromantas ir R. Užukauskas dėl kardomųjų suėmimų į teismą bus vežami ketvirtadienį, 12.45 val. Tuo tarpu dėl trečiojo sulaikytojo – žinių nėra.

Repo įžymybių tėvas

2001-aisiais nušautas R. Daškevičius, žinomas Daškės pravarde garsėjo ne tik kriminaliuose sluoksniuose, bet ir kaip ryški Lietuvos bokso pasaulio asmenybė. Prieš mirtį jis ėjo Lietuvos bokso federacijos prezidento pareigas ir bandė įsitvirtinti legalaus verslo, sporto pasaulyje.

Šiais laikais apie Daškę kur kas dažniau prisimenama, kai žiniasklaidoje aprašomos istorijos apie abu jo sūnus, kurie aktyviai koncertuoja skandalingoje reperių grupėje „Flying Saucer Gang“. Vyresnysis Daškės sūnus Remigijus Daškevičius, geriau žinomas Remio Retro slapyvardžiu, anksčiau kurį laiką artimai bendravo su Lietuvos socialinių tinklų įžymybe Karolina Meschino.

Kauniečio Daškės nužudymo, įvykdyto 2001 metų lapkričio 24-osios vakarą, tyrimas iki šiol buvo kupinas buvo paslapčių. R. Daškevičių paslaptingojo snaiperio kulka pakirto šalia sostinės Trakų gatvėje esančio italų restorano „St. Valentino“ durų.

Jau nuo seno sklandė versijos, kad 33 metų kauniečiui skirtą snaiperio kulką galėjo užsakyti buvęs jo verslo partneris aukštaūgis kaunietis, pravarde Ilgas, iki šiol neatsikratantis apsaugininkų palydos. Kaune ir kituose šalies miestuose R. Dromantas važinėjosi šardvuotu 7-osios serijos BMW automobiliu.

Rolandas Dromantas ir Roberta Užukauskas / DELFI nuotr.

Kauno kriminaliniame pasaulyje būta kalbų, kad Daškės mirties galėjo norėti tuo pat metu, 2001-ųjų spalį, po eilinės bausmės į laisvę sugrįžęs Kauno Daktarų lyderis Henrikas Daktaras, pravarde Henytė. Šiuo metu Pravieniškėse atliekantis kalėjimo bausmę iki gyvos galvos.

Profesionaliausia žmogžudystė

Pasak ekspertų, R. Daškevičiaus nužudymas yra, ko gero, profesionaliausiai atlikta užsakomoji žmogžudystė Lietuvos kriminalistikos istorijoje.

Kad Daškės žmogžudystė – profesionalaus žudiko darbas, sutiko ir buvęs ilgametis šalies policijos vadovas Vytautas Grigaravičius. „Faktas, kad šis nusikaltimas labai meistriškai parengtas ir atliktas. Juk buvo pasiruošta ir atsitraukti. Todėl ir buvo sudėtinga tą nusikaltimą atskleisti“, – sakė V. Grigaravičius.

Remigijaus Daškevičiaus kapas / DELFI nuotr.

Dėl Daškės nužudymo organizavimo įtariamaisiais tapę R. Dromantas ir R. Užukauskas ilgus metus gyveno pogrindyje ir apie juos nebuvo nieko girdėti. Paskutinį kartą į teisėsaugos akiratį jie pateko prieš dešimtmetį, kai juos turto prievartavimu apkaltino vienas maisto papildų prekyba besivertęs kaunietis.

Beveik devynis mėnesius dėl šio atvejo R. Dromantas ir R. Užukauskas praleido už grotų Kauno tardymo izoliatoriuje. Tačiau minėta byla baigėsi tuo, kad R. Dromantas buvo išeisintas, o R. Užukauskas atsipirko pinigine bausme.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA