Legendinėje Kauno kavinėje apsilankiusi moteris buvo priblokšta: kaip taip galima? | Kas vyksta Kaune

Legendinėje Kauno kavinėje apsilankiusi moteris buvo priblokšta: kaip taip galima?

„Kregždutės“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Prieš kelias dienas pavalgyti žinomoje kavinėje „Kregždutė“ nusprendusi skaitytoja pasigailėjo. Apie maistą moteris nieko blogo pasakyti negalėjo, tačiau aptarnavimas paliko gilų įspūdį – deja, ne iš gerosios pusės.

„Ketvirtadienį vakare lankiausi Kaune, prie Parodos kalno esančioje kavinėje „Kregždutė“. Deja, teko ja labai nusivilti. Tvarkos mažai, padavėjai labai įžūlus. Tvarka tokia, kad durys pastoviai trankomos, įėjus į vidų, ant visų staliukų uždėti rašteliai „rezervuota“. Gal ir užimti? Tačiau padavėjai susiraukę, pikti, nurodinėja, kur sėsti, kur ne.

Beje ten yra ir lauke sustatyti staliukai, kur tvarkos taip pat jokios. Esu ne pirmos jaunystės žmogus, turiu negalią, sunkiai vaikštau. Buvo šalta, didelis vėjas, tai nutariau įeiti į kavinės vidų. Ir ką, pasodino mane netoli durų, nes kitur, panašu, buvo rezervuota. Tačiau negalima buvo išsėdėti, nes pagrindinės durys nuolat buvo trankomos.

Užsisakiau želė deserto ir Kijevo kotletą. Želė suvalgiau. Bet nuo durų trankymo neišgalėjau sėdėti, todėl nutariau išeiti į lauką atsisėsti prie lauke esančių staliukų. Labai gaila, išgirdau įžūlų padavėjo įsakymą – „sumokėk už užsakymą“. Taip, norėjau sumokėti už suvalgytą želė, tačiau Kijevo kotleto dar akyse nebuvau mačius.

Man pasidarė keista, kaip tai galima? Žmogus, nematęs akyse patiekalo, turėjo sumokėti už jį? Turėjau 10 eurų, tai ir padaviau juos tam įžūliam padavėjui. Lauke buvo šalta, patiekalo teko laukti ilgai. Sušalau laukdama – turėdama čekį ir grąžą nutariau atsiimti pinigus ir eiti sau, bet atbėgęs barmenas atnešė patiekalą ir pareiškė paėmęs iš manęs pinigus, kad nepabėgčiau.

Aš čia dirbu 10 metu ir privalau būti įžūlus, nes tiesiog žmonės pabėga nesumokėję. Taip, yra tokių žmonių. Bet ar gali padavėjas taip elgtis su senyvo amžiaus žmogumi? Įžeidinėti? Panašu, kad tu vagis, kad išėjęs į lauką pabėgsi užsisakęs, bet nematęs patiekalo.

Ar dorai pasielgė barmenas? Mane asmeniškai pažemino? Kodėl taip kavinėse elgiamasi su žmonėmis? Žmogus ateina į kavinę barmeno apvogti, ar kaip? Šitoks barmeno elgesys mane pribloškė“, – „Kas vyksta Kaune“ rašė moteris.

Pažymime, kad ši nuomonė nėra redakcijos pozicija. Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA