„Yandex“ invazija Kauno gatvėse neramina pavežėjus: dėl tokių kainų neturėsime ką valgyti | Kas vyksta Kaune

„Yandex“ invazija Kauno gatvėse neramina pavežėjus: dėl tokių kainų neturėsime ką valgyti

Skaitytojo nuotr.

Į redakciją kreipėsi skaitytojas, kuris susirūpinęs dėl Kauno pavežėjų ateities bei gerovės. Jis atkreipė dėmesį, jog Kauno gatvėse daugėja skandalingos „Yandex“ kompanijos automobilių, kurie siūlo itin žemas pavežimo kainas.

„Kelis metus dirbu pavežėju. Kainos šioje srityje „nusmaugtos iki negaliu”. O šiandien pilnas Kaunas „Yandex Go“ kažkokių mašinų, kurie dar labiau numušė kainas. Veža dar pigiau“, – savo istoriją pradėjo skaitytojas Ruslanas.

„Yandex“ taksi paslauga į Kauną atkeliavo dar praėjusių metų rudenį siūlydama pigiausias kainas mieste. Lyginant su kitų pavežėjų kainomis, šios kontraversiškos įmonės pasiūlymai patraukė ne vieno vartotojo dėmesį, pradėjus veiklą sostinėje, per pirmąsias 3 dienas taksi programėlę parsisiuntė maždaug 10 tūkstančių gyventojų.

„Tai gal klientam dar tegul sumoka, kad jie važiuoja. Paklausiau vairuotojo kiek kainuotų kelionė maršrutu, turinčiu šiai dienai kainuoti apie 4€. Ir vairuotojas liepė kviesti per programėlę, o ten kainuos 1€. Suprantu, kad klientui gerai, bet iš ko valgyti vairuotojam nusipirkti. Kuro juk reikia užsipilti, mašiną susitvarkyti“, – nerimavo jis.

Atkreipiame dėmesį, jog visai neseniai, „Yandex. Taksi“ pakeitė pavadinimą į „Yandex Go“, kaip apie tai rašo naujienų portalas lrytas.lt.

„Vakar jų nebuvo, o šiandien jau smaugia sąžiningai dirbančius su mažom kainom. Šita invazija visiškai nustekens vairuotojus… Sustojau užsipilt kuro ir net du automobiliai po akimis. Atvirai sakant, noriu verkt, nes tuoj su tokiom kainom nebeturėsiu nei iš ko valgyt, nei už butą susimokėti“, – apie stresą keliančius konkurentus šnekėjo Ruslanas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Vilniuje veiklą „Yandex. Taxi“ pradėjo 2018 metų liepos 26 d. Neilgai trukus, rugpjūčio 3 d., Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) paskelbė, jog bendrovės programėlė, net ir veikianti budėjimo režimu, turi galimybę užmegzti ryšį su skirtinguose Rusijos regionuose esančiais adresais.

„NKSC analizės metu buvo nustatyta, kad programėlė šifruotais ryšio kanalais reguliariai jungėsi ir palaikė aktyvų ryšį su 11 unikalių IP adresų. Iš jų 10 priklauso Rusijos Federacijai. Duomenų perdavimas vykdomas cikliškai“, – rašyta centro atliktoje analizėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA