Kaunui per Seimo rinkimus „valstiečiai“ meta „Vieningo Kauno“ kozirį | Kas vyksta Kaune

Kaunui per Seimo rinkimus „valstiečiai“ meta „Vieningo Kauno“ kozirį

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) pirmadienį paskelbė kandidatų į Seimą sąrašą, kuriame ir keturios „Vieningo Kauno“ narių pavardės. Du iš jų jau dirba šios kadencijos Seime, kiti du – nacionalinės politikos naujokai.

2016 metais į LR Seimą su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos sąrašu išrinkti „Vieningo Kauno“ nariai Aušra Papirtienė ir Gediminas Vasiliauskas dalyvaus ir šių metų Seimo rinkimuose. LŽVS sąraše A. Papirtienė įrašyta 20-uoju numeriu, G. Vasiliauskas – 30-tas. Kaip ir praeituose rinkimuose A. Papirtienė vienmandatėje apygardoje kandidatuoja Kalniečiuose, G. Vasiliauskas – Petrašiūnuose.

Žymiai įdomesnė situacija Šilainių apygardoje, kur praeituose rinkimuose kandidatavo „valstiečių“ partijos lyderis Ramūnas Karbauskis, šį kartą vienmandatę apygardą užleidžiantis „Vieningo Kauno“ narei, išrinktai į Kauno miesto tarybą – Užimtumo tarnybos direktorei Ligitai Valalytei. Ji rinkimų į savivaldą „Vieningo Kauno“ sąraše buvo įrašyta 17-uoju numeriu, o bendrame LŽVS sąraše yra vos 40-oje pozicijoje.

Dar viena „Vieningo Kauno“ atstovė LŽVS rinkimų sąraše – SDG  Mokymų departamento direktorė Karolina Žekaitė. Jai paskirta vienmandatė Aleksoto – Vilijampolės apygarda, o LŽVS sąraše teskirta 50-oji vieta. Šiuo metu moteris yra Kauno tarybos narė.

Primename, kad išrinkus esamus Kauno tarybos narius į Seimą, jei turi atsisakyti tarybos nario mandato ir jų vietą užima žemesnėse „Vieningo Kauno“ sąrašo pozicijose esantys asmenys. Taip nutiko 2016 m. į Seimą išrinktiems A. Papirtienei ir G. Vasiliauskui, kurie vos prieš metus (2015 m.) buvo su „Vieningu Kaunu“ išrinkti į miesto tarybą, tačiau pasirinko darbus tęsti sostinėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA