„Valstiečių“ rinkimų sąraše – ir „Vieningo Kauno“ nariai | Kas vyksta Kaune

„Valstiečių“ rinkimų sąraše – ir „Vieningo Kauno“ nariai

BNS 2020/07/13 15:09
DELFI nuotr.

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) pirmadienį paskelbė kandidatų į Seimą sąrašą, jame – ir Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, jo pavaduotojas Lukas Savickas, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Dar penktadienį LVŽS taryba nusprendė, kad pirmuoju numeriu sąraše bus premjeras Saulius Skvernelis, antruoju – partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, trečiuoju – sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Suskaičiavus reitingavimo rezultatus, LŽVS valdyba pirmadienį patvirtino, kad ketvirtuoju numeriu į Seimą pretenduos parlamentarai Aušrinė Norkienė, penktas – Tomas Tomilinas, šeštas – Eugenijus Jovaiša, septinta – Agnė Širinskienė, aštuntas – Valius Ąžuolas, devinta Guoda Burokienė, dešimtas – Jonas Jarutis.

Seimo senbuvei, pirmajai parlamento vicepirmininkei Rimai Baškienei teko 12 vieta, Vyriausybės kancleriui A. Stončaičiui – 13, L. Savickui – 16, L. Kukuraičiui – 18.

Antrajame sąrašo dešimtuke taip pat yra Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Dainius Gaižauskas, aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, premjero patarėjas Giedrius Surplys, taip pat parlamentarės Vida Ačienė, Aušra Papirtienė.

Su „valstiečiais“ į Seimą taip pat kandidatuos buvęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas (39 vieta), buvęs „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava (54 vieta), Valstybinio Šiaulių dramos teatro vadovas Aurimas Žvinys (59 vieta), parlamentarai Rimantė Šalaševičiūtė (60 vieta) ir Valerijus Simulikas (63 vieta), ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterija Rojaka (67 vieta), vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius (89 vieta).

LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis pirmadienį teigė, kad valdybos patvirtintas sąrašas „yra optimalus“, jo pagrindas – per pastaruosius ketverius metus parlamente ir Vyriausybėje dirbę žmonės.

„Šitoj situacijoje, manau, kad sąrašas yra optimalus, visi kandidatai pirmajame penkiasdešimtuke yra dirbantys arba Seime, arba Vyriausybėj“. (Žvaigždžių) nėra iš principo“, – teigė R. Karbauskis.

„Jei šnekėtume apie tuos, kurie yra nepartiniai, L. Kukuraitis yra nepartinis, mes turime keturis žmones iš „Vieningo Kauno“, kurie yra sąraše ir vienmandatėse apygardose, yra žmonių, kurie nėra LVŽS nariai, bet pagrindas yra tas, kurie dirbo ketverius metus Seime, Vyriausybėje, visi turintys daug patirties“, – kalbėjo partijos lyderis.

Pasak jo, reitinguojant sąrašą prašyta atsižvelgti, ar politikai balsuodami laikėsi frakcijos pozicijos, taip pat užtikrinti, kad kiekviename dešimtuke būtų mažiausiai trys moterys.

„Mes turėjome kriterijus, į kuriuos prašėme, kad mūsų kolegos atsižvelgtų, kad būtų kiekvienam dešimtuke ne mažiau trijų moterų, kitas – jei Seimo narys dirbdamas frakcijoje nelankytų posėdžių ar būtų balsavimai, kurie prieštarautų mūsų vertybėms, atsižvelgtų taip pat“, – pažymėjo „valstiečių“ vadovas.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA