Vyriausybė siūlo nuo rudens atsisakyti renginiams taikyto ribojimo | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė siūlo nuo rudens atsisakyti renginiams taikyto ribojimo

BNS / Ramūnas Jakubauskas 2020/07/13 20:27
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį svarstys Kultūros bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų siūlymą nuo rugsėjo atsisakyti žiūrovų ribojimo tiek lauke, tiek uždarose patalpose vykstančiuose renginiuose.

Numatyta, kad nuo liepos 16 dienos renginiuose uždarose patalpose gali dalyvauti ne daugiau nei 400 žiūrovų, nuo rugpjūčio 1 dienos – iki 500, nuo rugpjūčio 16 dienos – iki 600 žmonių, o nuo rugsėjo 1 dalyvių skaičius nebūtų ribojamas.

Renginiuose lauke iki rugsėjo galėtų dalyvauti ne daugiau kaip 1 tūkst. žiūrovų – tiek, kiek gali dalyvauti ir šiuo metu.

Švietimo viceministrė Kornelija Tiesnesytė sako, kad toks sprendimas siūlomas remiantis ir epidemiologine situacija, ir kitomis priežastimis.

„Viena jų – esama epidemiologinė situacija šalyje. Jeigu ji nesikeis, leidžia planuoti, kad nuo rugsėjo būtų galima didinti žmonių srautą sporto renginiuose ir ne tik“, – BNS teigė viceministrė.

„Kita priežastis – visuotinis konkretus žiūrovų skaičius riboja galimybes parduoti bilietus skirtingose arenose, kuriose dėl didesnio vietų skaičiaus būtų galima priimti ir daugiau žmonių“, – pridūrė ji.

Viceministrės teigimu, laukimas ir nežinia, kiek ir kada būtų didinamas konkretus skaičius, neleistų renginių organizatoriams nusistatyti bilietų, abonementų kiekio tolesniems renginiams.

Pasak K. Tiesnesytės, Vyriausybei priėmus sprendimą neriboti nuo rugsėjo žiūrovų skaičiaus renginiuose, daugiau atsakomybės tektų ir renginių organizatoriams.

„Priėmus šį spendimą, renginių organizatoriai turės užtikrinti griežtesnes žmonių saugumui reikalingas sąlygas“, – tvirtino ji.

Anot viceministrės, tai ir atstumai tarp žiūrovų, ir apsauginių kaukių dėvėjimas, ir supažindinimas su saugaus darbo reikalavimais, žiūrovų srautų reguliavimas ir t.t.

Apie bendrai Vyriausybei teikiamą planą BNS patvirtino ir Kultūros ministerijos atstovė spaudai Jana Mikulevič.

Didinant dalyvių skaičius renginiuose, siūloma palikti ir saugaus atstumo reikalavimus, išskyrus sportininkus, jų trenerius ir aptarnaujantį personalą sporto renginiuose.

Renginiuose uždarose erdvėse reikėtų laikytis dviejų metrų atstumo, jeigu nedėvimos veido apsaugos priemonės, renginiuose lauke reikėtų laikytis vieno metro atstumo.

Be kita ko, numatyta, kad nuo rugsėjo, jeigu būtų leista renginiuose žiūrovų skaičiaus neriboti, jie būtų rengiami pagal Kultūros bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų parengtas rekomendacijas.

Taip pat numatyta ir galimybė ministerijų siūlomus planus tikslinti arba atšaukti, jeigu šalyje keisis koronaviruso situacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA