Nauji koronaviruso atvejai nustatyti medikei, visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos darbuotojai | Kas vyksta Kaune

Nauji koronaviruso atvejai nustatyti medikei, visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos darbuotojai

BNS 2020/07/12 11:45
Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Nauji koronaviruso atvejai nustatyti šio viruso mėginius tiriančios Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) darbuotojai, Utenos ligoninės medikei, iš Kazachstano grįžusiam asmeniui ir su grįžusiuoju iš Tadžikistano kontaktavusiam žmogui.

Kaip pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), nauji keturi atvejai patvirtinti Vilniaus, Utenos ir Marijampolės apskrityse.

Vilniuje esančios laboratorijos darbuotojai diagnozuotas koronavirusas, kaip nurodo NVSC, susijęs su atveju įmonėje „Reiswoolf“, kur registruotas COVID-19 protrūkis, t.y. užsikrėtusioji yra minėtos įmonės darbuotojo kaimynė. Pabrėžiama, kad ji konkrečioje laboratorijoje, kurioje tiriamas koronavirusas, nedirba, o užkratas nustatytas profilaktinių tyrimų metu.

Asmenys bendravo birželio 30 dieną ir liepos 4 dieną – kartu važiavo liftu. Pirmieji simptomai pasireiškė liepos 5 dieną.

NVSPL nustatyta 17 didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų, 10 – mažos rizikos. Asmens šeimoje nustatytas 1 sąlytį turėjęs asmuo.

Kaip BNS sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Austina Vžesniauskaitė, sąlytį su užsikrėtusiąja turėję kolegos izoliavosi, pačios laboratorijos darbas nesutriko. Daugiau informacijos apie situaciją laboratorijoje žadama pateikti pirmadienį.

Atvejis Utenos apskrityje nustatytas Utenos ligoninės Radiologijos skyriaus gydytojai, kuri nebuvo išvykusi iš Lietuvos. Atvejis išaiškintas darbuotojams atlikus profilaktinius tyrimus.

Gydytoja su pacientais nebendravo dėl darbo pobūdžio šiame skyriuje. Iš viso nustatyti 12 kontaktinių asmenų, iš jų – 2 šeimos nariai ir 10 Utenos ligoninės personalo darbuotojų, iš kurių artimą kontaktą turėjo 6 asmenys. Jie izoliavosi, epidemiologinis tyrimas toliau tęsiamas.

Įvežtinis atvejis iš Kazachstano Vilniaus apskrityje nustatytas asmeniui liepos 8 dieną grįžusiam iš šios šalies per Amsterdamą į Vilniaus oro uostą. Kazachstane jis praleido dvi savaites, o iš oro uosto grįžo taksi. Po atvykimo iškart izoliavosi.

Dar vienas atvejis, nustatytas Marijampolės apskrityje, taip pat yra susijęs su ankstesniu įvežtiniu atveju, kai liepos 2-ąją koronavirusas diagnozuotas iš Tadžikistano atvykusiam asmeniui.

Nustatyta, kad jis turėjo sąlytį su penkiais asmenimis, tačiau asmuo, kuriam koronavirusas diagnozuotas sekmadienį, epidemiologams tuomet nebuvo nurodytas kaip turėjęs sąlytį su grįžusiuoju. Susirgusysis liepos 9-ąją pajuto simptomus ir nuvyko į ligoninę atlikti tyrimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA