Naujausi įvežtiniai koronaviruso atvejai – iš Ukrainos ir Uzbekijos | Kas vyksta Kaune

Naujausi įvežtiniai koronaviruso atvejai – iš Ukrainos ir Uzbekijos

BNS 2020/07/09 12:58
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Du iš trijų per praėjusią parą patvirtintų naujų koronaviruso atvejų yra įvežtiniai, ketvirtadienį informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Du atvejai yra įvežtiniai: vienas – iš Ukrainos, kitas – iš Uzbekijos. Dar vienas atvejis yra vietinis, tačiau jo sąsajos yra aiškios“, – BNS sakė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Anot jos, iš Ukrainos į Lietuvą asmuo grįžo liepos 5-ąją per Lazdijų pasienio kontrolės punktą, po dviejų dienų pajuto simptomus, todėl mobiliajame punkte atliko tyrimą dėl koronaviruso.

„Žmogus kelias dienas buvo Ukrainoje, o grįžęs, jo paties teigimu, saviizoliavosi. Ukraina tik nuo liepos 6 dienos įtraukta į paveiktų šalių sąrašą, tai jis nesiregistravo, nes neprivalėjo. Sąlytis nustatytas tik šeimoje, jį turėjo keturi žmonės“, – kalbėjo NVSC atstovė.

Kaip teigė R. Lingienė, iš Uzbekijos užsikrėtusysis liepos 2 dieną atskrido į Rygą, o iš ten šeimos narys automobiliu parvežė į Lietuvą.

„Vyko per Saločių pasienio punktą. Liepos 6 dieną pajuto pirmuosius simptomus, kitą dieną pasidarė testą. Sąlytį turėjo trys šeimos nariai, nes jis teigė, kad saviizoliavosi, nors Uzbekija nėra įtraukta į paveiktų šalių sąrašą“, – aiškino ji.

„Noriu akcentuoti, kad abu atvykusieji savanoriškai saviizoliavosi. Tai yra labai svarbu, kai žmonės supranta galimas rizikas“, – sakė NVSC atstovė.

Trečiasis naujas užsikrėtusysis koronavirusu yra susijęs su jau žinomu protrūkiu Vilniuje.

„Tai dar vienas archyvavimo ir dokumentų tvarkymo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojas. Vakar jį įtraukėme į bendrą įmonėje užsikrėtusių asmenų statistiką, tai šis skaičius nesikeičia, jų iš viso yra šeši, bet į nacionalinę statistiką jis įtrauktas tik šiandien“, – kalbėjo R. Lingienė.

„Kontaktai nustatyti tik du, nes jis buvo izoliacijoje po pirmo susirgusio žmogaus įmonėje. Tie kontaktai – šeimos nariai“, – pridūrė ji.

Ligoninėse dėl koronaviruso gydoma 13 žmonių

„Iš 13 hospitalizuotųjų su deguonies kaukėmis gydomas vienas žmogus, dirbtinė plaučių ventiliacija taip pat taikoma vienam asmeniui“, – teigė R. Lingienė.

Ketvirtadienio duomenimis, koronavirusu iš viso užsikrėtė 1857 žmonės, tebeserga 203 asmenys, 1564 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 11 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA