Ketvirtadienio vakarą kauniečius suburs išskirtinis koncertas ant Lampėdžio ežero | Kas vyksta Kaune

Ketvirtadienio vakarą kauniečius suburs išskirtinis koncertas ant Lampėdžio ežero

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį kauniečiai kviečiami iš arčiau apžvelgti naująją Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ irklavimo bazę ir garsiai atšvęsti jos atidarymą tiesiog plaukiojant Lampėdžio ežere. Lietuvos irklavimo meka krikštijamas vandens sporto kompleksas publiką pasitiks su gyva Monikos Pundziūtės-Moniqué muzika ant vandens. 

[galerija kiek=”4″]

Lietuvoje vis labiau populiarėjant vandens sportui, irklavimo mėgėjai ir profesionalai pagaliau turi vietą, kur galės kokybiškai ir rezultatyviai tobulinti yrių sinchroną. Lampėdžio ežero pakrantėje per dvejus metus iškilusi nauja, viena moderniausių Europoje, Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ irklavimo bazė atvers duris jau liepos 9-ąją, 19 val.

Kaip rašoma Kauno savivaldybės pranešime spaudai, atidarymo ceremonija kauniečius pasitiks simboliškai – iš vandens. Žiūrovai koncertą galės stebėti tik atplaukę nuosavu bei nuomotu vandens transportu – valtimis, baidarėmis – ar tingiai besiirstydami po ežerą ant pripučiamo plaukimo rato. 

Neturint nuosavos valties ar baidarės, pastarąją bus galima išsinuomoti krante. „Vandens turistai“ ir kiti vandens pramogų organizatoriai, išgirdę apie nekasdienišką koncertą, ėmėsi iniciatyvos atgabenti apie šimtą baidarių.

Nuo 19 val. publiką pasitiks scenoje virš vandens įsikūręs didžėjus. 20 val. prasidės iškilminga atidarymo ceremonija simboliškai pakeliant naujutėlaičio elingo vartus.

Netrukus šventinį vakarą vainikuos ir per Lampėdžio ežerą nuvilnys Monikos Pundziūtės-Moniqué su grupe gyvai atliekamos dainos. Koncertas ant vandens kauniečiams ir visiems miesto svečiams – visiškai nemokamas!

Renginys bus filmuojamas ir fotografuojamas, todėl svarbu nepamiršti į valtį ar baidarę pasiimti ir šventinę nuotaiką.

Pasak irklavimo sporto atstovų, Lampėdžio ežero pakrantėje iškilusi bazė išsiskiria ne tik savo infrastruktūra, bet ir geografine padėtimi. Artimiausią tokio lygio kompleksą, esantį ne už miesto ribų, specialistai regi tik Šveicarijoje. 

Kauno miesto savivaldybė į naujo vandens sporto statybas investavo 3 mln. eurų, o Vyriausybės finansavimas siekia 2 mln. eurų ir bus panaudotas likusiam itin svarbiam darbui – irklavimo trasos gilinimui, kad 2 km ilgio tiesioji atitiktų pačius aukščiausius standartus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA