Krepšininkui M. Paulauskui suteiktas Kauno garbės piliečio vardas – Kas vyksta Kaune

Krepšininkui M. Paulauskui suteiktas Kauno garbės piliečio vardas

M. Paulauskas „Žalgirio“ arenoje / R. Tenio nuotr.

Kauno miesto taryba pritarė siūlymui paskelbti legendinį Lietuvos krepšininką Modestą Paulauską Kauno miesto garbės piliečiu. Įvairių čempionatų aukso medalininkui, kuris visą karjerą žaidė „Žalgiryje“, garbingą titulą suteikti nuspręsta vienbalsiai.

Kaip primenama Kauno savivaldybės pranešime, ilgamečio „Žalgirio“ žaidėjo, o vėliau trenerio M. Paulausko sąskaitoje – vienas olimpinis, du pasaulio ir keturi Europos čempionatų aukso medaliai.

Sovietų Sąjungos rinktinėje jis debiutavo būdamas 20 metų ir iškart ne tik atsiėmė aukso apdovanojimą, bet ir čempionato naudingiausio žaidėjo titulą. Taip pat olimpinėse žaidynėse, pasaulio čempionate ir Europos pirmenybėse laimėjo bronzos apdovanojimus.

„Sunku būtų̨ pervertinti Modesto indelį̨ į Lietuvos sporto istoriją. Nedaug pasaulyje yra tokių įkvepiančių sportininkų ir tokių neginčijamų talentų – tai žmogus, kuris dėjo pamatus šiandieninio „Žalgirio“ šlovei ir be jo mūsų krepšinis nebūtų toks, koks yra dabar“, – pranešime cituojamas Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno miesto garbės piliečio vardas nuo 1991-ųjų teikiamas nusipelniusiems asmenims, savo darbais ir veikla meno, mokslo, kultūros, sporto, visuomeninėje bei kitose srityse garsinantiems Kauno miesto vardą̨ Lietuvoje ir svetur. Taip pat – už svarų indėlį kuriant Kauno miesto gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę ir dvasinę gerovę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA