76-oji koronaviruso auka – keliose įstaigose gydyta moteris (papildyta) | Kas vyksta Kaune

76-oji koronaviruso auka – keliose įstaigose gydyta moteris (papildyta)

BNS 2020/06/15 13:53
Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Per praėjusią parą nustatyti penki koronaviruso atvejai užfiksuoti Vilniaus mieste bei rajone ir Šalčininkuose. 76-asis mirties nuo koronaviruso atvejis užregistruotas Klaipėdos regione, mirė keliose įstaigose gydyta moteris.

„Vakar iš Klaipėdos universitetinės ligoninės gautas pranešimas, kad mirė 81–90 metų amžiaus grupei priklausanti Kretingos rajono gyventoja“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Moteris turėjo gretutinių ligų. Birželio 10 dieną pranešta, jog ši Salantų slaugos ligoninės pacientė prieš tai buvo slaugoma Kartenos ligoninėje.

Moteris gegužės pradžioje buvo išvežta gydyti į Klaipėdos universitetinę ligoninę dėl susirgimų, nesusijusių su koronavirusu. Iš ten ji grąžinta atgal Salantų slaugos ligoninę, tačiau pablogėjus sveikatai, moteris buvo pervežta į Klaipėdos jūrininkų ligoninę, o netrukus perkelta į Kretingos ligoninę.

Planuojant ją grąžinti atgal į Salantų slaugos ligoninę ir dar kartą atlikus tyrimą, jo rezultatas buvo teigiamas.

Ligoninėse nuo koronaviruso gydoma 30 žmonių

Ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydoma 30 asmenų, du iš jų yra reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose.

Apie tai BNS pirmadienį informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Jos teigimu, su deguonies kaukėmis gydomi devyni žmonės, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma vienam asmeniui.

Nauji koronaviruso atvejai – Vilniaus mieste ir rajone bei Šalčininkuose

„Visi atvejai patvirtinti Vilniaus apskrityje: trys Vilniaus mieste, vienas – Vilniaus rajone ir vienas – Šalčininkų rajone“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Užsikrėtė sąlytį su užsikrėtusiu Vilniaus rajono gyventoju turėjęs jo šeimos narys, jų užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos.

„Abu asmenys nurodė, kad lankėsi Rudaminos turguje ir jau turime mažiausiai penkis patvirtintus atvejus, kurie nurodė, kad lankėsi šioje vietoje“, – pastebėjo NVSC atstovė.

Taip pat užsikrėtė transporto įmonės, organizuojančios tolimuosius reisus, darbuotojas bei moksleivis, kurio užsikrėtimo aplinkybės tebėra tiriamos. Dar vienu atveju užsikrėtė vaiko, turėjusio sąlytį su kitu vaiku, kurio tėvai serga, artimasis.

Vaikai dėl koronaviruso kol kas tirti nebuvo.

„Svarbios aplinkybės, susijusios su šiuo atveju – birželio 12 dieną asmenys lankėsi Šv. Ignoto bažnyčioje ir dalyvavo pirmosios komunijos repeticijoje“, – sakė G. Megelinskienė.

Šiame renginyje dalyvavo 18 šeimų. Izoliuota 19 vaikų ir 21 tėvas, taip pat mokytojas ir kunigas.

Dar vienas atvejis patvirtintas Šalčininkų rajone, kur susirgo siuvimo įmonės darbuotojas. Jis darbe paskutinį kartą buvo birželio 11 dieną, nustatyta apie 40 sąlytį turėjusių darbuotojų, jie izoliuojami. Šio atvejo užsikrėtimo aplinkybės yra tiriamos.

Pirmadienio duomenimis, Lietuvoje nustatyta 1773 koronaviruso atvejų, COVID-19 tebeserga 258 asmenys, 1429 – pasveiko.

Nuo koronaviruso mirė 76 asmenys, dar dešimt užsikrėtusių asmenų mirė dėl kitų priežasčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA