S. Skvernelis nusprendė: eis į Seimą su „valstiečiais“ (papildyta) | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis nusprendė: eis į Seimą su „valstiečiais“ (papildyta)

BNS 2020/06/05 16:32
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis dalyvaus spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose „valstiečių“ sąraše, penktadienį pranešė Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Savo apsisprendimą Vyriausybės vadovas pranešė penktadienį partijos tarybai Naisiuose vykstančiame suvažiavime.

Partijos teigimu, tarybos nariai pasveikino S. Skvernelio apsisprendimą dalyvauti rinkimuose „valstiečių“ sąraše ir pasidžiaugė, kad jis įveikė sunkią ligą – tai, anot jų, leidžia tęsti darbą darnioje komandoje.

Partijos atstovai BNS kol kas nekomentuoja, ar S. Skvernelis kels savo kandidatūrą vienmandatėje apygardoje ir kokioje, taip pat ir dėl jo vietos partijos rinkimų sąraše.

Per praėjusius Seimo rinkimus 2016 metais S. Skvernelis laimėjo sostinės Karoliniškių vienmandatėje apygardoje, antrame ture nurungęs konservatorių Kęstutį Masiulį. Tuomet jis buvo pirmasis „valstiečių“ kandidatų sąraše.

„Valstiečiai“ kels kandidatus su „socialdarbiečiais“

Valdančiųjų „valstiečių“ partija penktadienį pranešė ateinančiuose Seimo rinkimuose kai kuriose vienmandatėse apygardose kelsianti kandidatus su koalicijos partneriais „socialdarbiečiais“.

Naisiuose penktadienį vyksiančiame „valstiečių“ tarybos posėdyje patvirtinti šeši tokie kandidatai.

„Socialdarbiečių“ pirmininkas Gediminas Kirkilas kandidatuos Fabijoniškių apygardoje Vilniuje, jo partijos kolegos Rimantas Sinkevičius – Jonavos, Rimantė Šalaševičiūtė – Telšių apygardose.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis kandidatuos Dainavos apygardoje, Antanas Vinkus – Kuršo, o Centro partijos „Gerovės Lietuva“ lyderis Naglis Puteikis – Danės rinkimų apygardoje.

„Valstiečiai“ dėl kitų bendrų ir likusių partijos kandidatų žada apsispręsti kitame partijos posėdyje. Liepą partijos taryba žada reitinguoti partijos sąrašą daugiamandatėje apygardoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA