Aukščiausia šalies valdžia reiškia užuojautą dėl nužudyto pareigūno | Kas vyksta Kaune

Aukščiausia šalies valdžia reiškia užuojautą dėl nužudyto pareigūno

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda, premjeras Saulius Skvernelis, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė penktadienį pareiškė užuojautą dėl Mažeikių rajone tarnybos metu nušauto policijos pareigūno Sauliaus Žymanto.

„Policijos pareigūno žūtis visada yra ypač skaudus įvykis. Netekome drąsaus ir pareigingo žmogaus, skubėjusio kitiems į pagalbą. Reiškiu nuoširdžią užuojautą policijos pareigūno Sauliaus Žymanto šeimos nariams ir draugams“, – pranešime cituojamas prazidentas.

Prezidentas taip pat išreiškė palaikymą per incidentą Mažeikių rajono Viekšnių seniūnijos Birbiliškės kaime sužeistai policijos pareigūnei.

„Linkiu kuo greičiau pasveikti, išlikti stipriai ir toliau vykdyti policijos misiją – ginti, saugoti ir padėti“, – sakė šalies vadovas.

Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad ši tragedija atskleidžia pareigūnų darbo riziką.

„Tai labai skaudi žinia tiek Lietuvos policijos bendruomenei, tiek ir visuomenei. Ši tragedija dar kartą parodo, koks rizikingas ir pavojingas pareigūnų darbas. Neabejoju, kad kaltininkas sulauks deramo atpildo, o policijos vadovybę raginu kruopščiai išanalizuoti situaciją bei imtis visų būtinų priemonių tam, kad pareigūnai būtų maksimaliai apsaugoti“, – sako premjeras.

Užuojautą pareigūno artimiesiems ir kolegoms pareiškė ir R. Tamašunienė.

„Reiškiu gilią ir nuoširdžią užuojautą tarnybos metu žuvusio Telšių apskrities VPK Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūno Sauliaus Žymanto šeimai, artimiesiems, kolegoms ir visai policijos pareigūnų bendruomenei“, – cituojama ministrė penktadienį išplatintame pranešime.

„Pareigūnas neteko gyvybės atlikdamas savo tarnybinę pareigą, policijai gavus pranešimą apie smurtą artimoje aplinkoje. Be galo liūdna ir sunku suvokti, kad tokią kainą teko sumokėti šiam sąžiningai pareigą – saugoti visuomenę – vykdžiusiam pareigūnui“, – pridūrė ji.

Ministrė teigia policijos bendruomenei linkinti vienybės, tvirtumo ir susitelkimo.

„Tikiu, kad Lietuvos policija, nepaisydama šio tragiško įvykio, ir toliau nepriekaištingai atliks savo misiją – ginti, saugoti padėti“, – sakė ji.

Primename, kad Mažeikių rajone, Birbiliškės kaime, ginkluotas vyras penktadienį nušovė į iškvietimą dėl psichologinio smurto artimoje aplinkoje atvykusį 40 metų Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūną bei sužalojo dar vieną pareigūnę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA