Policija intensyviai ruošiasi vasaros sezonui: skelbia apie gautą pastiprinimą | Kas vyksta Kaune

Policija intensyviai ruošiasi vasaros sezonui: skelbia apie gautą pastiprinimą

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Artėjantis vasaros sezonas – iššūkis, kuriam intensyviai ruošiasi ir policija. Įvairios apklausos rodo, kad net 43 proc. tautiečių šiemet planuoja atostogauti Lietuvoje pajūryje, kituose kurortiniuose šalies miestuose, todėl tam turi būti pasirengusios ir visos tarnybos.

Apie tai gegužės 21 dieną buvo diskutuota policijos organizuotame nuotoliniame pasitarime su kurortinių miestų merais, ministerijų atstovais, socialiniais partneriais, rašoma Policijos departamento pranešime žiniasklaidai.

Pasak policijos generalinio komisaro Renato Požėlos, šio vasaros sezono policijos prioritetas – viešosios tvarkos užtikrinimas paplūdimiuose, policijos patruliavimas karštuose taškuose, karantino reikalavimų užtikrinimas, eismo saugumas, nusikaltimų prevencija ir tyrimas.

Policijos vadovas išreiškė viltį, kad policijos pareigūnams aktyviai talkins ir savivaldybės, visuomenės sveikatos centro specialistai, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos ir kitų institucijų pareigūnai.

Atsižvelgiant į šalyje paskelbtą karantiną, labai svarbus tampa bendradarbiavimas su Sveikatos apsaugos ministerijos institucijomis, reikalinga nuolatinė tarpusavio komunikacija, ypač dėl planuojamų rekomendacijų, kurios keičia ir visų institucijų veiklą.

Šių metų naujovė – policijai padės Šaulių sąjungos nariai. Pasak Šaulių sąjungos vado Gintaro Koryznos, šauliai jaučia policijos ir kitų institucijų poreikį, o tai tik dar labiau motyvuoja juos prisidėti prie pagalbos Tėvynei.

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys atkreipė dėmesį, kad didelis policijos dėmesys vasarą bus skirtas eismo saugumui. Papildomos pajėgos dirbs pajūryje ir kituose kurortiniuose miestuose, intensyviausiai – savaitgaliais ir šventinių dienų metu.

Kelių policijos vadovas atkreipė dėmesį į tai, kad dviračius, elektrinius paspirtukus nuomojantys verslininkai privalo pasirūpinti šalmais ir liemenėmis. Kaip ir kasmet, nemažą rūpestį kelia parkavimo pažeidimai, šiemet ypatingai su tuo gali susidurti Neringoje atostogaujantys žmonės, nes, tikėtina, kad į Neringą atvyks mažiau užsienio turistus atvežančių užsieniečių, o juos pakeis lengvaisiais automobiliais keliaujantys lietuvaičiai.

Kelių policijos vadovas paprašė merų sudaryti galimybes turistams sustoti lankytinuose objektuose, kur dažnai įrengti stovėti draudžiantys ženklai, dėl ko masiškai pažeidinėjamos kelių eismo taisyklės.

Pasak Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų, vasaros iššūkiai – vagystės, smurtiniai pažeidimai, viešosios tvarkos pažeidimai, smurtas artimoje aplinkoje, narkotinių medžiagų vartojimas ir platinimas. Kriminalistai atkreipė dėmesį, kad į kurortus vasarą atkeliauja ne tik turistai, bet ir nusikaltimus darantys asmenys, tad gyvenotjai turėtų nepamiršti rūpintis ir savo saugumu. Policijos pareigūnai aktyviai rengiasi sezonui, bendrauja su kolegomis iš kaimyninių šalių, keičiasi informacija.

Pasak Klaipėdos policijos vadovų, negalima pamiršti ir tokių pažeidimų, kaip triukšmas, alkoholio vartojimas paplūdimiuose ir kitose viešose vietose, pažeidimai naktiniuose baruose, nuomos paslaugas teikiančių asmenų pažeidimai. Tam vietos policija skirs nemažą dėmesį.

Pasitarimo metu kalbėję merai džiaugėsi aktyviu bendradarbiavimu su policija, žadėjo visokeriopą paramą ir išreiškė viltį, kas šių metų vasaros sezoną kurortiniuose miestuose bus saugu visiems čia atvykstantiems lankytojams bei nuolatiniams gyventojams.

Pasitarimo dalyviai sutarė, kad svarbiausia – ne tik aktyviai bendradarbiauti, nuolat keistis informacija, operatyviai reaguoti į iššūkius ir priimti būtinus sprendimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA