S. Skvernelis apie leidimą veikti lauko kavinėms: švęsti dar ne laikas | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis apie leidimą veikti lauko kavinėms: švęsti dar ne laikas

BNS 2020/04/22 16:56
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad nepaisant leidimo dirbti lauko kavinėms, masinio šventimo dar reikės palaukti. Kavinėms vėl atvėrus duris, reikės laikytis griežtų saugumo reikalavimų.

„Švęsti dar ne laikas. Lauko kavinėse reikės tik pabendrauti, o masinio šventimo dar reikės palaukti. Manau, kad bus ne daugiau nei du žmonės (leidžiama sėdėti prie staliuko – BNS) ir su pakankamai dideliais atstumais tarp staliukų lauke“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

„Tai bus pirmas žingsnis ir tikimės, kad galėsime prisidėti prie to verslo atsigavimo“, – pridūrė jis.

Vyriausybė trečiadienį taip pat leido dirbti kirpėjams ir manikiūrininkėms, laikantis griežtų reikalavimų ir išlaikant atstumą tarp žmonių. Pasak premjero, išsamius nurodymus jiems pateiks sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Bendras principas – ne mažiau kaip 10 kv. metrų vienam klientui ir vienas klientas aptarnaujamas. Detali informacija bus patvirtinta operacijų vadovo, koks režimas galėtų būti grožio salonuose“, – sakė S. Skvernelis.

Anot jo, karantino reikia toliau griežtai laikytis, o bet koks paslydimas reikštų grįžimą į ankstesnes sąlygas.

„Manau, kad prieš tai buvęs etapas parodė, kad turime sąmoningų žmonių ir jie to (karantino – BNS) laikosi. Turime suprasti paprastą dalyką – jei paslysime kažkur, tai grįžti į ankstesnes sąlygas būtų pats blogiausias dalykas“, – teigė premjeras.

Vyriausybė trečiadienį dar dviem savaitėms – iki gegužės 11 dienos pratęsė karantiną bei leido atnaujinti darbą daliai verslo.

Jau nuo ketvirtadienio gali veikti visos parduotuvės, įskaitant ir esančias prekybos centruose, taip pat nuo kitos savaitės bus atnaujinta lauko kavinių, muziejų bibliotekų, kirpyklų veikla.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA