Kauno koronaviruso dienoraštis #14 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #14

Šiandien Vyriausybei patvirtinus, jog Lietuvoje pratęsiamas karantinas dar dviems savaitėms, gyvenimas Kaune, atrodo, turėtų pamažu toliau stoti. Tačiau, „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai toliau pastebi, jog miestas vis dar pilnas žmonių, miškuose dega laužavietės, mieste laksto laukiniai vilkai, autobusų vairuotojai piktinasi, jog dezinfekcija autobusuose neatliekama, pastebėta, jog kai kuriuose parduotuvėse nebegalima priduoti taros.

Koronos laužai Kleboniškyje

Kleboniškio miške skaitytojai pastebėjo „karantino laužus“. Smilkstančios laužavietės papiktino ten vaikščiojusi kaunietę. Ši teigė, jog vieną tokią laužavietę užgesino, bet kiek tokių dar gali būti? Toks atsipalaidavusių kauniečių elgesys gali stipriai apkrauti specialiųjų tarnybų darbus, kai miške gali kilti didelis gaisras.

„Sakykit, ar tokios laužavietės miškuose legalios? Šitą rūkstančią užgesinau. Vieta: Kleboniškio miškas“, – atsiųstą vaizdo įrašą komentavo skaitytoja Valerija.

Autobusų dezinfekcija baigėsi?

Prasidėjus koronaviruso pandemijai, miesto viešasis transportas buvo pradėtas dezinfekuoti. Tačiau, į redakciją kreipėsi vienas autobuso vairuotojas, kurio teigimu, autobusai šiuo metu nedezinfekuojami.

„Dirbu Kauno autobusuose vairuotoju. Noriu pranešti, kad niekas nedezinfekuoja autobusų. Nors karantinas tęsiasi. Tiesiog kaip nieko nebūtų. Nesuprantu kodėl nutraukė dezinfekcija“, – rašė autobuso vairuotojas Romas.

Papildyta balandžio 9 dieną 10.08 val.

„Prašome paneigti informaciją, kuri yra visiškai neteisinga. Autobusai yra reguliariai dezinfekuojami, plius visi vairuotojai turi tiek asmenines, tiek paviršių dezinfekavimo priemones“, – tvirtino su „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekęs Vilius.

Dezinfekavimo priemonės / Skaitytojo nuotr.

Vyriškis redakcijai atsiuntė ir nuotraukas, kuriose įamžintos dezinfekcijai skirtos priemonės ir tikino kalbantis visų autobusų vairuotojų vardu.

(papildymo pabaiga)

Miestą aplankė miško gyventojas

Karantinui įsibėgėjant, miesto gyvenimas lėtėja, žmonėms liepiama likti namuose, kuo mažiau keliauti, kad taip būtų sustabdytas viruso plitimas. Pasirodo, toks ramus gyvenimas į miestą pritraukė netikėtų svečių. Mieste buvo pastebėtas vilkas!

„23:30 Aleksote, veiveriu g. Taip, tai vilkas“, – apie neįprastą vaizdą Aleksote rašė skaitytojas Modė.

Kraujo trūkumas juntamas ir karantino metu

Kauno klinikų kraujo centras kviečia visus sveikus miestiečius prisidėti prie gerų darbų. Mieste trūkstant kraujo, prašoma visų atvykti ir duoti kraujo, kuris labai svarbus gelbstint gyvybes.

Su tuščiais buteliais siūlo pakeliauti po miestą

Skaitytojai dalinasi užfiksuotais vaizdais Kovo 11-osios gatvėje esančioje „Iki“ parduotuvėje. Čia neveikia taromatas, o žmonėms siūloma keliauti į kitą parduotuvę, kurioje, esą tuščias pakuotes galima priduoti. Toks akibrokštas papiktino gyventojus, negalinčius priduoti butelių šalia namų, jų teigimu, keliavimas ir ieškojimas veikiančio taromato tik skatina viruso plitimą.

„Taros priduoti negalima. Tenka keliauti į tolimesnes parduotuves. Ar tokiu būdu ne labiau išplis virusas? Dabar sėsti į autobusą, su visais tuščiais buteliais ir keliauti į kitą parduotuvę vien tam, kad priduoti tarą“, – susidariusią situaciją komentavo skaitytoja.

Neveikiantis taromatas / Skaitytojų nuotr.

Parengta pagal portalo „Kas vyksta Kaune“ bendruomenės narių informaciją.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA