Koronavirusu užsikrėtė namuose buvęs nepilnametis: turėjo artimą kontaktą su sergančiuoju | Kas vyksta Kaune

Koronavirusu užsikrėtė namuose buvęs nepilnametis: turėjo artimą kontaktą su sergančiuoju

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienio pavakarę apie dar du koronaviruso infekcijos atvejus pranešė Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas. Jo duomenimis, užsikrėtė namuose karantinavęsis nepilnametis ir Tauragės ligoninėje dirbantis medikas.

„Patvirtinti dar 2 koronaviruso atvejai. Abu atvejai klasteriniai. Vienas asmuo yra Tauragės rajono gyventojas, kitas – Jurbarko rajono gyventojas“, – savo paskyroje skelbė D. Kaminskas.

Mero žiniomis, infekcija nustatyta nepilnamečiui tauragiškiui, kuris turėjo artimą kontaktą su sergančiu COVID-19. Pirminiais duomenimis, nepilnametis laikėsi karantino sąlygų ir laiką leido namuose, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Tauragės departamentas renka daugiau informacijos apie šį atvejį.

Infekcija nustatyta ir Jurbarko rajono gyventojui, kuris dirba Tauragės ligoninėje. Kaip nurodė D. Kaminskas, pasireiškus pirmiesiems simptomams, asmeniui paimtas ėminys Tauragės mobiliame punkte.

Medikas buvo nušalintas nuo darbo ir saviizoliavosi, o ligoninė vykdo vidinį epidemiologinį tyrimą. Pirminiais duomenimis, su pacientais asmuo jokių kontaktų neturėjo, nustatyta, kad kontaktavo su dviem gydymo įstaigos darbuotojais.

„Ligoninės darbuotojai dirba su apsaugos priemonėmis, tikiuosi, kad to užteko jiems išvengti infekcijos. Minėti 2 asmenys nebedirba, saviizoliavosi, jiems bus atliekami tyrimai. Tyrimai tokiu atveju nebus daromi iškart, nes viruso inkubacinis laikotarpis gali būti 5-7 d. Darbas Tauragės ligoninėje nesutriko, vyksta įprastine tvarka“, – aiškino D. Kaminskas.

Anot jo, detalų epidemiologinį tyrimą apie užsikrėtusį asmenį iš Jurbarko atlieka Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Jurbarko departamentas.

Sveikatos apsaugos ministerijos pateikiamais balandžio 7 d. 7 val. duomenimis, Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų yra 880, per pirmadienį ištirta 2208 ėminiai ir nustatyti 37 nauji ligos atvejai. Nuo koronaviruso mirė 15 asmenų, o pasveiko 7.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA