Premjeras kreipėsi į senjorus: prašo saugotis koronaviruso ir likti namie (video) | Kas vyksta Kaune

Premjeras kreipėsi į senjorus: prašo saugotis koronaviruso ir likti namie (video)

BNS 2020/04/02 20:30
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį kreipėsi į šalies senjorus, prašydamas jų saugotis koronaviruso ir likti namie.

„Nuoširdžiai prašau: neikite iš namų. Net ir šilčiausiomis pavasario dienomis nevaikštinėkite po skverus ar parkus. Maisto, vaistų ir kitų būtiniausių produktų jums gali palikti prie durų artimieji, savivaldybės darbuotojai ar savanoriai“, – sakė premjeras.

Savo kreipimesi senjorams S. Skvernelis pažymėjo, kad apriboti kontaktus, siekiant sumažinti galimybę apsikrėsti koronavirusu, yra jų pareiga.

„Jūs kasdien girdite raginimus neiti iš namų, užsidėti kaukes, užsirišti ant veido šalikus ar skareles ir nesusitikti su vaikais ar anūkais. Šis rimtas perspėjimas yra pagrįstas mokslininkų rekomendacijomis. Karantiną kaip veiksmingiausią kovos su COVID-19 priemonę taiko daugelis pasaulio šalių“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas sakė norintis nuraminti dėl pensijų, ragino neklausyti gandų. „Atsakingai pareiškiu, kad pensijos nemažės ir bus mokamos laiku“, – teigė S. Skvernelis ketvirtadienį paskelbtame kreipimesi.

Vyresnio amžiaus gyventojus premjeras ragino pasirūpinti, kad pensiją jie gautų ir mokesčius sumokėtų per elektroninę bankininkystę, teigė, jog „Sodros“ specialistai yra pasirengę padėti šiuo klausimu, jiems reikia skambinti numeriu 1883.

S. Skvernelis taip pat informavo senjorus, kad kitais poreikiais pasirūpinti jiems gali padėti ne tik artimieji, bet ir savivaldybės darbuotojai ar savanoriai, visuomenine iniciatyva įkurtas pagalbos koordinavimo centras „Stiprūs kartu“ pasirengęs suteikti pagalbą, į jį galima kreiptis telefonu 1827.

„Koronavirusas COVID-19 visame pasaulyje pirmiausia renkasi vyresnio amžiaus aukas. Lietuvoje taip pat matome, kad senjorų procentas tarp užsikrėtusiųjų yra didžiausias. Virusu jau yra užsikrėtę virš 600 žmonių. Netekome devynių garbaus amžiaus piliečių. Jie visi sirgo lėtinėmis ligomis“, – savo kreipimesi pabrėžė premjeras.

„Dar kartą prašau: išgyvenkime šį karantiną namie, o ne ligoninės reanimacijos palatoje. Dėkoju už jūsų supratimą ir linkiu kuo stipresnės sveikatos bei kuo giedresnės nuotaikos“, – kreipimąsi baigė premjeras.

Lietuvoje koronavirusas patvirtintas 649 žmonėms, devyni žmonės mirė.

Siekiant sustabdyti COVID-19 plitimą šalyje kovo 16 dieną buvo įvestas karantinas. Jis kol kas pratęstas iki balandžio 13 dienos. Karantino metu uždrausta prekyba beveik visose parduotuvėse, išskyrus prekiaujančias maisto prekėmis ar vaistais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA