A. Kupčinskas: Kaune ir Klaipėdoje išsitirti nuo koronaviruso – loterija | Kas vyksta Kaune

A. Kupčinskas: Kaune ir Klaipėdoje išsitirti nuo koronaviruso – loterija

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Buvęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas vėlų trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ kreipėsi į Klaipėdos miesto merą Vytautą Grubliauską, Kauno miesto savivaldybę ir Sveikatos apsaugos ministeriją. Pasak buvusio mero, išskirtinai Kauno ir Klaipėdos mobiliuosiuose punktuose, kur atliekami testavimai dėl koronaviruso, tų regionų gyventojams, laisvos vietos tyrimams baigiasi vos prasidėję.

„Sugrįžę, simptomus turintys gyventojai arba vyresnio amžiaus žmonės dalyvauja savotiškoje loterijoje, būsi užregistruotas arba kasdien skambinsi ir kaskart #1808 karštojoje linijoje išgirsi „labai atsiprašome, laisvų vietų Kaune ir Klaipėdoje nebėra, prašome skambinti rytoj…“ Čia kaip tam bare, kur ant sienos parašyta „RYTOJ alus nemokamas…“, tik bare atėjęs kitą vakarą gali bent nusipirkti, o testo ir eilės individualiai nenusipirksi“, – socialiniame tinkle rašo A. Kupčinskas.

Anot politiko, nuo sekmadienio, jau kelias dienas iš eilės, Kauno ir Klaipėdos regiono gyventojams nebeužtenka atliekamų testų skaičiaus. Tą rodo dešimtys tūkstančių skambučių ir įvykdytų registracijų santykis.

„Suprantu, kad pirmenybė ketinama teikti visiems medikams, kad laboratorijos jau dabar nespėja ištirti atliktų testų, bet pajėgas reikia didinti, nes pasipiktinusių ir neregistruotų gyventojų skaičius auga, o pasivyti laiką vėliau bus dar sunkiau. Nepaisant, kad Klaipėdoje keltais grįžę žmonės registruojami atskirai, Kaune matau poreikį trečiam, o Klaipėdoje antram mobiliam punktui“, – rašo A. Kupčinskas.

Buvęs Kauno meras pastebi, kad kituose miestuose, pavyzdžiui, Vilniuje – 3 punktų vietų kol kas užtenka.

Politikas pasiūlė ir alternatyvą naujų punktų kūrimui. Pasak A. Kupčinsko būtų galima prailginti mobilių tyrimų punktų darbo laiką. Jo teigimu Vilniuje tyrimų punktas dirba iki 19.55 val., tuo tarpu Kaune abu punktai veikia iki 15.40 val., o Klaipėdoje iki 17.20 val.

„Pabandykite susiderinti tarp institucijų, nuo to laimės visi“, – gero trečiadienio vakaro palinkėdamas rašo politikas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA