Iš Anglijos į Lietuvą grįžęs pilietis surengė pobūvį: trims jo dalyviams patvirtintas koronavirusas | Kas vyksta Kaune

Iš Anglijos į Lietuvą grįžęs pilietis surengė pobūvį: trims jo dalyviams patvirtintas koronavirusas

delfi.lt 2020/03/28 16:47
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Mažeikių rajone registruoti trys užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai. Apie tai šeštadienį spaudos konferencijoje pranešė Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius.

„Situacija keičiasi ne dienomis, o tiesiog valandomis. Jeigu vakar atsisveikinome palinkėję gražios dienos ir paprašę laikytis saviizoliacijos reikalavimų, tai šiandien turime jau tris atvejus ir visi trys atvejai yra susiję“, – sakė V. Macevičius.

„Pasirodo, grįžo iš Anglijos pilietis, suorganizavo pobūvį – ir trys pobūvio dalyviai šiandien yra infekuoti“, – kalbėjo V. Macevičius.

Jis kvietė žmones būti sąmoningais ir laikytis nurodymų.

„Situacijos suvaldymas didžiąja dalimi priklauso nuo mūsų pačių, jeigu mes laikysimės reikalavimų, nebūsim parke, laikysimės nurodymų, turėsime minimalius nuostolius“, – sakė meras.

„Vienas atvejis yra žmogus, kuris gyvena individualiame name su visa šeima. Visa šeima saviizoliavosi, o tas asmuo yra ligoninėje. Kiti du atvejai – vyras ir žmona – infekuoti, jie laikosi saviizoliacijos. Mes išsiuntėme brigadą dezinfekuoti laiptinės“, – sakė V. Macevičius.

Meras pakartojo, kad visi trys atvejai yra susiję – visi trys asmenys dalyvavo tame pačiame renginyje.

Savivaldybės ekstremalių situacijų valdymo komisijos vadovė Laima Nagienė sakė, kad gaunama daug skambučių dėl karantino nesilaikymo.

„Kažkodėl mes nesuprantam ir nenorim laikytis tų taisyklių. Atvejų bus ir daugiau. Pirmieji atvejai, kurie grįžo nuo kovo 15 d., jie taip pat gali būti nešiotojai“, – kalbėjo L. Nagienė.

Lietuvoje šiuo metu yra patvirtinti iš viso 382 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, šeštadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, remdamasi Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis.

Lyginant su penktadienio vakaro duomenimis, koronaviruso atvejų padaugėjo 24-iais: buvo skelbiama, jog nustatyti 358 atvejai.

Per penktadienį Lietuvos laboratorijose buvo ištirti 1405 ėminiai.

Bendrai iki šiol iš viso ištirta 6,9 tūkst. ėminių dėl įtariamo koronaviruso.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA