Šeštadienį į Kauno oro uostą atgabentas didelis medicininių apsaugos priemonių krovinys (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį į Kauno oro uostą atgabentas didelis medicininių apsaugos priemonių krovinys (papildyta)

Kas vyksta Kaune, BNS 2020/03/28 11:43
S. Skvernelio "Facebook" nuotr.

Į Lietuvą atgabenta dalis Kinijoje pirktų medicininių apsaugos priemonių.

„Orlaivis su kroviniu Kaune nusileido 11.32 val.“, – BNS informavo Lietuvos oro uostų atstovė Lina Beišinė.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, priemonės iš karto bus gabenamos penkioms pagrindinėms ligoninėms – Santaros klinikoms, Kauno klinikinei ligoninei, Klaipėdos universitetinei ligoninei, Respublikinei Panevėžio ligoninei ir Respublikinei Šiaulių ligoninei, greitosios medicinos pagalbos centrams ir bus paskirstytos mobiliesiems punktams.

Apsaugos priemonės Lietuvą pasiekė padedant Susisiekimo ministerijai, o į ligonines juos išvežios valstybės įmonė „Lietuvos paštas“.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis socialiniame tikle pranešė, jog lėktuvas apie 10 valandą pakilo iš Frankfurto Hano oro uosto Vokietijoje.

„Ką tik iš Frankfurto Hano oro uosto Vokietijoje pakilo lėktuvas, kuriame – apie 3 mln. porų apsauginių pirštinių, 200 tūkst. respiratorių FFP2 ir apie 33 tūkst. apsauginių akinių. Po kelių valandų jis nusileis Kaune.

Visos atgabentos priemonės turi būti nedelsiant paskirstytos po gydymo įstaigas. Visų pirma, jos bus vežamos toms ligoninėms, kuriose šiuo metu gydomi koronavirusu užsikrėtę žmonės, taip pat – greitosios medicinos pagalbos stotims. Tada – visoms kitoms gydymo įstaigoms. Tai dar ne pabaiga. Čia tik dalis apsaugos priemonių, kurias esame užsakę. Kitos siuntos turėtų atkeliauti per artimiausias dienas“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo S. Skvernelis.

Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis penktadienį sakė, kad vėliau laukiama dar kelių lėktuvų su likusia užsakytos siuntos dalimi.

„Kiekvieną dieną leisis lėktuvai“, – teigė A. Šešelgis.

Vyriausybė skelbė, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Šioms priemonėms pirkti Vyriausybė skyrė 24 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA