Sutarta dėl lietuvių parskridimo per Varšuvą | Kas vyksta Kaune

Sutarta dėl lietuvių parskridimo per Varšuvą

Asociatyvi / „Wikimedia Commons“ nuotr.

Ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio pavedimu antradienį į Lenkiją išvyko mūsų šalies pareigūnų delegacija. Kaip nurodoma Vyriausybės pranešime, su Lenkija sutarta dėl Lietuvos piliečių parskraidinimo per Varšuvą.

Į Lenkiją išvykusią delegaciją, sutarusią dėl lietuvių grįžimo, sudarė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, vidaus reikalų viceministras Česlovas Mulma, Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.

Su Lenkija sutarta, kad Lietuvos piliečiai bus priimami į LOT reisus, skrendančius į Varšuvą iš tolimųjų šalių. Varšuvoje jie turi būti persodinami į lietuviškus užsakomuosius reisus nedideliais kiekiais (iki 50 keleivių). Antžeminis konvojus iš Varšuvos oro uosto iki Lietuvos sienos nebus leidžiamas.

Taip pat, pažymi Vyriausybė, nuspręsta imtis bendrų organizacinių priemonių nustatant prioritetinį sienos kirtimą transportui, vežančiam maisto produktus ir vaistus bei medicinines prekes.

„Informuojame, kad Lazdijų-Ogrodninkų punktas jau veikia. Lenkija žada tam tikram laikui išlaikyti jį krovininiam transportui be apribojimų“, – nurodoma pranešime.

[susije_video kurie=””]

Dėl Vokietijoje įstrigusių Lietuvos piliečių grįžimo į keltą Sassnitze užsiregistravo 90 automobilių, Vokietijos pareigūnai baigia surūšiuoti transportą pasienyje. Lengvųjų automobilių lietuviškais numeriais beveik neliko, o nuo rytojaus vienintelis kelias į Lietuvą – per Kylį keltu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA