Lietuva tariasi su Lenkija: prašo 72 valandų grįžtantiems lietuviams | Kas vyksta Kaune

Lietuva tariasi su Lenkija: prašo 72 valandų grįžtantiems lietuviams

BNS / Jūratė Damulytė 2020/03/14 18:40
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuva tariasi su Lenkija dėl humanitarinio koridoriaus, kuris leistų Lietuvos gyventojams grįžti į šalį per 72 valandas, šeštadienį pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

„Panašu, kad mums pavyks suderinti ir tikiuosi, kad Vyriausybės posėdžio metu mes jau turėsime oficialų patvirtinimą dėl vadinamo humanitarinio koridoriaus tranzitu pravažiuoti Lenkiją. Bet jis bus ribotas laike, tikėtina, dabar kalba eina apie 72 valandas“, – po Vyriausybės pasitarimo sakė ministras pirmininkas.

Anot jo, Lietuvos piliečiai, norintys grįžti sausumos keliais per Lenkiją, turės suskubti per šį laiką kirsti Lenkijos Lietuvos sieną.

„Todėl mūsų šalies piliečiai, esantys ne Lietuvoje, kurie planuoja sausumos keliais grįžti į Lietuvą per Lenkiją, tą turėtų daryti ne vėliau kaip per 72 valandas, nes vėliau tokios galimybės nebus“, – pridūrė S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas situaciją dėl koronaviruso šeštadienį telefonu aptarė su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu (Mateušu Moraveckiu).

Pasak S. Skvernelio, humanitariniai koridoriai Lietuvoje bus atverti Latvijos ir Estijos piliečiams, siekiantiems tranzitu per Lietuvą grįžti namo.

„Taip pat paliksime galimybę analogiškai turėti humanitarinį koridorių tam tikrą laiką, pirmiausia kalbame apie Latvijos, Estijos piliečius, sausumos keliais pravažiuoti tranzitu per Lietuvos Respubliką“, – sakė S. Skvernelis.

Anot jo, šeštadienį posėdžiaujantis ministrų kabinetas svarsto siūlymą sumažinti pasienio kontrolės punktų, per kuriuos bus galima atvykti į Lietuvą, skaičių.

Konkretus punktų sąrašas, anot S. Skvernelio, bus paskelbtas priimant Vyriausybės nutarimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA