Netrukus duris atversiantis „Tartar bar & restaurant“ ruošiasi nustebinti kauniečius | Kas vyksta Kaune

Netrukus duris atversiantis „Tartar bar & restaurant“ ruošiasi nustebinti kauniečius

Organizatorių nuotr.

Penktadienį, tryliktą, Kaune lankytojams bus atverta neįprasta gastronomijos potyrių vieta – „Tartar bar & restaurant“. Organizatoriai tikina, jog negandų diena tikrai nesutrukdys pasimėgauti taure vyno ir elegantiškais užkandžiais bei patiekalais, visiems gerai žinomoje „Daugirdo“ viešbučio aplinkoje.

[galerija kiek=”8″]

Atidarymo vakarą „TarTar bar&restaurant“ svečius pasitiks savininkė Ingrida Gustienė, vyno ekspertas Gintautas Jašinskas ir virtuvės šefas Artūras Januškevičius.

Atidarymo vakarienės programoje numatomas ne vienas įstabus patiekalų pristatymas, pradedant „Cremant“ atliekamu „Sabrage“ bei jo patiekimu su trijų žuvų tartaru. Toliau svečiai mėgausis baltuoju vynu, kuris bus dekantuojamas su dekanteriu „sraige“ ir patiekiamas su lašišos „Graviax“.

Vakaro programoje bus įtrauktas ir raudonojo vyno dekantavimas vyno krioklyje, o patiekiamas jis bus su jautienos tartaru. Vakarienę vainikuos desertinis vynas, o kartu su juo bus patiekiamas kokosinis „Creme brulee“.

Kitokia maisto koncepcija ir misija

„Tartar“ komanda pristato Lietuvoje dar tikslingai meniu ašimi nebuvusio ar mažai apdirbto maisto koncepciją. Restoranas džiaugiasi draugiškumo gamtai ir tvarumo propagavimu.  Pasak „Tartar“ užstalėje ir virtuvėje stengiamasi tausoti gamtą nuo maisto paruošimo iki patiekimo. Priedu, organizacija išlaiko skaidrumą ir socialinę atsakomybę versle, kuriuo labai didžiuojasi.

„Daugirdo“ viešbutyje atsidaro „Tartar bar & restaurant“ / Organizatorių nuotr.

Negana to, naujasis restoranas prisistato kaip vyno cirkas, į kurį įtraukiami ne tik patyrę padavėjai, bet ir atvykę svečiai. Net nepastebėsite, kaip patys tapsite šio cirko dalimi, kai svečiams bus pasiūlyta kardu nukirsti putojančio vyno butelio kaklelį ar tikslia srovele sau į burną įsipilti vyno.

„Tartar“ – išskirtinė vieta

„Raw food“ – ne naujiena Lietuvoje, tačiau viename valgiaraštyje surinkti 8 būdais paruošti aštuoni skirtingi produktai (neskaitant reveranso veganams) – tai jau naujiena. Dabar išties madingi „Poke bowl“ ir „Tataki“ yra puikiai žinomi, o „Stroganina“ – gastronomijos istorija beveik tapęs paruošimo būdas.

Šie neapdirbtų produktų patiekalai yra meniu ašis, tačiau judriame „A la carte“ bus ir termiškai apdirbti valgiai. Dalis baigiamųjų gamybos procesų vyks prie svečių staliukų.

Verta paminėti, kad restorano svečiai vartydami gėrimų sąrašą tikrai atkreips dėmesį į tai, jog restoranas meilės vynui neslepia ir siūlo daug piniginės nedraskančių senų vyno derlių.

„Daugirdo“ viešbutyje atsidaro „Tartar bar & restaurant“ / Organizatorių nuotr.

Apgalvota kiekviena detalė

Svečius priimant XVI amžiaus pastate lengva suprasti, jog viskas nesibaigia savo pasiekimus perdavus vaikams. Išlaikydami savo estetinę liniją komanda stengiasi ant stalo atrasti daugiau vietos iš naujo prikeltiems ar inovatyviai panaudotiems daiktams, mažiau žalojantiems aplinką.

Čia svarbu viskas: užkandžių lėkštelėmis tapę kokoso kevalai bei perlydyti stiklo buteliai, motyvuotas atliekų mažinimas ir rūšiavimas, kuris lyg nepastebimas.

Prisidėti kviečia kiekvieną

Norėdami gauti, turime dalintis. Būtent tokiu principu komanda ir šeima abipusiai dalijasi sėkme. Kiekvienas svečiais irgi prie to gali prisidėti. Arbatpinigius grynais ar kortele, jūsų prašymu, įtrauks į sąskaitą.

Jei maisto patirtis buvo ypatinga – galite juos skirti virtuvės komandai. Maži dėmesio ženklai grįžta didelėmis šypsenomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA