Pyktį ant Kaune gyvenančios moters išlieti norėjęs vyras griebėsi benzino ir degtukų | Kas vyksta Kaune

Pyktį ant Kaune gyvenančios moters išlieti norėjęs vyras griebėsi benzino ir degtukų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į Kauno apylinkės teismo rūmus teisminiam nagrinėjimui perduota baudžiamoji byla dėl svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu bei nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Kaip rašoma Kauno apskr. VPK pranešime spaudai, tyrimą dėl įvykdytos nusikalstamos veikos pradėjus Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnams, netrukus buvo nustatytas ir surastas įvykio kaltininkas.

Įtarimai dėl tyčinio svetimo turto padegimo visuotinai pavojingu būdu, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d., bei nežymaus sveikatos sutrikdymo, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d., pareikšti 37 metų moters sugyventiniui.

Praėjusiais metais, liepos 23 d., apie 23.50 val. Kaune, Kovo 11-osios g., viename iš daugiabučių gyvenamųjų namų kilo gaisras. Ugniagesiams atvykus gesinti gaisro pirmojo aukšto balkone, bute tuo metu buvo moteris su 3 nepilnamečiais vaikais.

Apie kilusį buto balkone gaisrą įbėgęs į kambarį moteriai pranešė jos vyresnysis sūnus sakydamas, jog iš pradžių išgirdo sprogimą, o po to pamatė per langų orlaides smilkstančius dūmus.

Gaisro židinys netrukus buvo likviduotas, tačiau apdegė ir aprūko daugiabučio namo sienos, balkonas bei sudegė jame buvę įvairūs buities daiktai. Dėl apsinuodijimo smalkėmis į medikus kreipėsi nukentėjusioji padegto buto gyventoja bei jos mažametis sūnus. Kiti moters vaikai ir namo gyventojai nenukentėjo.

Anksčiau teistas, niekur nedirbantis Kėdainių rajono gyventojas pripažino padaręs nusikalstamą veiką, tačiau dėl to nesigailėjo ir neatgailavo. Kaip paaiškėjo, pagrindinis jo motyvas taip pasielgti – noras atkeršyti sugyventinei, negražinusiai jam daiktų.

Tad jis, pasiėmęs 4 litrų talpyklą su joje buvusiais 2 l benzino, dviračiu patraukė link sugyventinės namų. Atvykęs iki numatyto tikslo, apipylė balkoną benzinu ir uždegė iš anksto pasiruoštą popieriaus skiautę bei įkišo ją pro balkono apačią. Tai padaręs iš karto pasišalino iš įvykio vietos.

Tyrimą organizavusi ir kontroliavusi Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus prokurorė dėl itin pavojingų ir nusikalstamų vyro veiksmų kreipėsi į teisėją dėl griežčiausios kardomosios priemonės suėmimo skyrimo, todėl šiuo metu įtariamasis galutinio teismo sprendimo dėl įvykdytų nusikaltimų laukia būdamas suimtas.

Dėl sudegintų asmeninių daiktų bei patirtos neturtinės žalos, nukentėjusioji pareiškė daugiau kaip 2 000 eurų civilinį ieškinį nusikaltimą padariusiam asmeniui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA