Kaune sužydės „Neužmirštuolių pieva“ ir degs atminimo laužai | Kas vyksta Kaune

Kaune sužydės „Neužmirštuolių pieva“ ir degs atminimo laužai

R. Tenio nuotr.

Neužmirštuolė – tai nacionalinė iniciatyva, raginanti Lietuvos gyventojus Laisvės gynėjų dieną greta valstybinių simbolių į atlapą įsisegti Neužmirštuolės žiedą. 

Iniciatyvos Neužmirštuolė koordinatorė Kaune Rasa Duobaitė-Bumbulienė kviečia kauniečius ir miesto svečius parodyti, kad Laisvės kovotojų auka yra vertinama.

„Parodykime, kad esame dėkingi ir laimingi, kad šiandien galime džiaugtis gyvendami nepriklausomoje Lietuvoje. Prisijunk – įsisek Neužmirštuolę“, – rašoma iniciatyvos pranešime spaudai. „Neužmirštuolių pievos“ akcija – vienas iš renginių, skirtų paminėti Laisvės gynėjų dieną, Sausio 13-ąją. 

Pasak iniciatyvos koordinatorės, tradiciškai vykdavęs Vilniuje, jau trečius metus renginys vyks Kaune. Čia kauniečiai ir miesto svečiai raginami drauge švęsti Lietuvos laisvę ir suformuoti „Neužmirštuolių pievą“ iš žiedų, simbolizuojančių atminimą ir pagarbą tiems, kurie kovojo už Lietuvos laisvę.

Sausio 12 d., 16 val., miestiečiai kviečiami susitikti Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje ir drauge pražydinti „Neužmirštuolių pievą“, taip prisimenant tautos didvyrių ryžtą ir drąsą ginant mūsų Tėvynę.

„Visiems atėjusiems parūpinsime Neužmirštuolės žiedų, tačiau „Neužmirštuolių pievai“ sukurti būtinai reikia Jūsų rankos ir širdies“, – pasakojo R. Duobaitė-Bumbulienė.

Ten pat 16.30 val. varpų muzikos koncertą kauniečiams dovanos kariljonininkė Austėja Staniunaitytė-Proietta, o 17 val. prie laužų suburs pilietiškumo akcija „Būkime kartu!“, kurioje dalyvaus aktorius Petras Venslovas, Kauno folkloro ansamblis „Žaisa“ (vad. Giedrė Ramunė Pečiulienė), Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus kadetai.

Tuo metu sausio 13-ąją kviečiama pasitikti visuotine pilietine iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“. 8 val. dešimčiai minučių visoje Lietuvoje languose sužibs vienybės ir atminimo žvakutės.

Daugiau apie savaitgalio ir ateinančios savaitės renginius skaitykite „Kas vyksta Kaune“ apžvalgoje ir renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA