Savaitgalio renginių apžvalga: nuo vienintelio A. Bocelli pasirodymo Lietuvoje iki šunų eisenos | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio renginių apžvalga: nuo vienintelio A. Bocelli pasirodymo Lietuvoje iki šunų eisenos

R. Tenio nuotr.

Nors už lango sausis, pagal orus būtų galima spėti, jog Kaune vis dar vėlyvas ruduo. Geri orai yra puiki priežastis apsilankyti mieste vykstančiuose renginiuose. Šį savaitgalį išeiti iš namų tikrai bus verta. Kaune ne tik vyks vienintelis išskirtinio balso savininko Andrea Bocelli koncertas Lietuvoje, bet bus galima rasti veiklos savo protui edukacinėse programose bei pasinerti į poezijos ir muzikos kelionę koncerte „Jausmų džiazas“. Taip pat neverta pamiršti, kad sausio 12-13 dienomis Lietuvoje vyks renginiai, skirti paminėti Laisvės gynėjų dieną. Visa tai ir dar daugiau pristatome šio savaitgalio renginių apžvalgoje.

Ketvirtadienis

17:30 val. Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje vyks ekskursijos su kuratoriumi naujojoje ekspozicijoje „Lietuvos dailė XIV–XIX a.“ Ekspozicijoje pristatoma beveik 600 metų senosios dailės raida, glaustai atspindinti Lietuvos meno ir kultūros tendencijas. Taip pat galėsite sužinoti daug įdomių istorijų apie eksponatus bei juos sukūrusios menininkus. Norint dalyvauti reikalinga išankstinė registracija bei muziejaus bilietas: suaugusiems – 5 Eur., moksleiviams, studentams, senjorams – 2,5 Eur.

18:30 val. „Teatro klube“ vyks poezijos ir muzikos vakaras „Jausmų džiazas“. Jausmingas eiles ir dainas bei muzikines improvizacijas klausytojams dovanos aktorė Eglė Jackaitė bei džiazo virtuozas Vytautas Labutis. Koncerto kaina 15 eurų.

20 val. Kultūros bare „GODO“ koncertuos išskirtinė grupė „Karšti Klijai“. Koncertas nemokamas, o visiems dirbantiems Kauno Miesto muziejaus Rotušės skyriuje bus dovanojami kompaktiniai diskai.

Penktadienis

11 val. Unikalus projektas „Mommmypreneurs” kvies į susitikimus, skatinančius mamų užimtumą ir suteikiantis joms visiškai nemokamus verslumo ir skaitmeninių įgūdžių mokymus. Be teorinių užsiėmimų, lauks ir karjeros dirbtuvės su „Code Academy”, kurių metu daugiau sužinosite apie LinkedIn profilio bei CV kūrimo ypatumus. Iniciatyva nemokama, tačiau reikalinga registracija.

20 val. Vienas populiariausių tenorų pasaulyje Andrea Bocelli Kauno „Žalgirio“ arenoje surengs vienintelį savo koncertą Lietuvoje. Renginyje skambės operos arijos ir garsiausios tenoro atliekamos dainos. Bilietų kainos nuo 65 eurų.

Šeštadienis

9 val. Kauno technologijos universiteto gimnazijoje (Studentų g. 65) 7–8 klasių moksleiviai kviečiami į Mokslo lyderių turnyrą, skirtą žinių ir gebėjimų patikrinimui. Dalyvauti gali visi 7-8 klasių moksleiviai, reikalinga registracija.

18 val. Kauno valstybiniame lėlių teatre skambės brolių Kūjelių koncertas. Pasirodymas yra koncertinio turo po Lietuvą dalis, kurio metu liesis muzika, džiaugsmas, puikiai žinomos ir visiškai naujos Kūjelių dainos. Kaip teigia atlikėjai, bus nustebinti netgi didžiausi gerbėjai. Bilietų kainos nuo 8 iki 12 eurų.

Sekmadienis

12 val. Kauno Kristaus prisikėlimo bazilikoje vyks jau tradicija tapęs Laisvės gynėjų dienos minėjimas „Vardan Lietuvos“. Minėjimas prasidės mišiomis už žuvusius Laisvės gynėjus, o po mišių kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami pasiklausyti Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų meno kolektyvų koncerto. Koncertas nemokamas.

14 val. Nuo Kauno pilies link Kauno rotušės pajudės pirmoji 2020 metų „Kauno šunų eisena“. Vėliau eisena grįš prie Kauno pilies, kur keturkojai turės laisvo laiko bėgiojimams, žaidimams bei pamokoms. Norinčius dalyvauti eisenoje, organizatoriai prašo registruotis.

16 val. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje vyks varpų muzikos koncertas skirtas Laisvės gynėjų dienai. Kariljonininkė Austėja Staniunaitytė-Proietta. Visus renginius skirtus paminėti Laisvės gynėjų dieną Kaune rasite čia.

Daugiau renginių vykstančių Kaune ir visoje Lietuvoje galite rasti portalo renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA