Fiksuoja kauniečiai: mieste nuimtos paskutinės lentelės su žaliomis rodyklėmis | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kauniečiai: mieste nuimtos paskutinės lentelės su žaliomis rodyklėmis

YouTube Stop kardas

Nuo sausio pirmos Lietuvos gyventojus pasitinka daug naujovių. Viena iš jų paveiks vairuotojus – nuo šiandien nelieka rodyklių, leidžiančių sukti į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui.

Kaune šie ženklai buvo nuiminėjami jau kelis mėnesius, o nuo šiandien jų neliks visiškai. „Kas vyksta Kaune” portalo skaitytojas, automatikos inžinierius Dalius Santockis pasidalino vaizdo medžiaga, kaip kelininkai išardo paskutines dvi posūkio į dešinę lenteles Kaune: viena Šv. Gertrūdos ir Gimnazijos gatvių sankryžoje, o kita – įvažiavimo į „MEGĄ” sankryžoje.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad nuo praeitų metų lapkričio 1-osios sukti į dešinę vairuotojai gali tik tada, kada dega papildoma sekcija su rodykle į dešinę, arba dega pagrindinis šviesoforo signalas. Antruoju atveju, vairuotojas sukdamas turi praleisti eismo dalyvius, kurių judėjimo kryptį jis kerta.

Verta pažymėti, kad išimtis yra pagrindinis šviesoforo signalas su nurodytomis važiavimo kryptimis. Šiuo atveju, sukti į dešinę galima tik užsidegus papildomai sekcijai, leidžiančiai sukti šia kryptimi.

Nuo lapkričio 1 d. keičiasi šviesoforų įrengimo taisyklės ir KET

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA