Kauniečiai kviečiami užsukti į kalėdiniu laikotarpiu įsikūrusį atrakcionų parką | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai kviečiami užsukti į kalėdiniu laikotarpiu įsikūrusį atrakcionų parką

R. Tenio nuotr.

Rotušės aikštėję sužibus Kalėdų eglutei, pradėjo veikti ir atrakcionų parkas, šventinę nuotaiką spalvingai kuriantis prie Kauno pilies. Pramogautojų čia laukia kelios karuselės, įvairūs žaidimai ir metai po metų iš populiarumo viršūnės nesitraukiantis autodromas.

Kaip pasakojo parką įrengusios mažosios bendrijos „Atrakcionai“ vadovas Gintaras Lisinskas, prie pilies yra keturi vaikiški atrakcionai. Didžiausią paklausą turi „Autodromas“ – įprasta, kad tai pati patraukliausia atrakcija, daugiausia smagiai praleisti laiką norinčių kauniečių jis sulaukė ir per atidarymą.

Čia važinėjasi ne tik vaikai, kartu įsitraukia ir nostalgiją atrakcijai jaučiantys tėčiai. Beje, šiais metais kauniečius džiugina atnaujintos „Autodromo“ mašinėlės.

Taip pat parke yra traukinukas, arkliukų, sraigtasparnių karuselės, galima laimėti įvairių prizų, žaislų. Esant geram orui, kai užeina žmonių, anot pašnekovo, veikia visi atrakcionai. Štai parko atidarymo vakarą kauniečių susirinko tikrai nemažai, o pirma gruodžio savaitė gražiomis dienomis nelepino, tad lankytojų buvo mažiau.

Savaitgaliais parkas atviras nuo 12 iki 22 val., o darbo dienomis nuo 17 val. Atrakcionai suktis pradėjo lapkričio 30-ąją, tą pačią dieną, kai įžiebta Kauno kalėdinė eglutė, ir planuojama, kad džiugins iki Trijų karalių, sausio 6 d.

„Tokiam laikotarpiui išduotas leidimas, matysime, ar bus verta ir leis jį pratęsti“, – galimybę Senamiestyje užsibūti ilgiau komentavo G. Lisinskas.

„Kas vyksta Kaune“ primena prieš porą metų atrakcionus stovėjus pačioje Rotušės aikštėje, kur pramogautojai plūdo iš visų kampų, o dabar reikia paėjėti kiek atokiau ir tai užsukančius šiek tiek „atfiltruoja“. Eidami prie eglutės vis žada sugrįžti, bet taip ir neužsuka.

„Kiek teko svečiuotis įvairiuose Europos miestuose, visur pramogos yra koncentruojamos Rotušėje, kur stovi pagrindinė miesto eglė, vyksta prekyba, edukacija ir kitos pramogos. Rotušė yra traukos centras ir norėtųsi, kad visos atrakcijos būtų ten, kur renkasi dauguma miestiečių“, – svarstė G. Lisinskas.

Atrakcionus jis, žinoma, gali statyti tik ten, kur leidžia miestas. Šįkart visomis spalvomis žibantis parkas lankytojus pasitinka greta Kauno pilies.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA