Kauno „Kartlandas“ parodė išskirtinį dėmesį gausioms šeimoms | Kas vyksta Kaune

Kauno „Kartlandas“ parodė išskirtinį dėmesį gausioms šeimoms

„Kartlando“ nuotr.

Šių metų spalio 31 dieną vidaus patalpų kartodromai „Kartlandas“ bendradarbiaudami su „Daugiavaikių šeimų asociacija – MES“ surengė nemokamas kartingo varžybas gausioms šeimoms. Varžybose nemokamai sudalyvavo net 10 gausių šeimų.

[galerija kiek=”4″]

Dar vasaros metu užgimusi idėja surengti tokias varžybas kilo ko ne atsitiktinai. Gegužės mėnesį savo 5-ąjį veiklos gimtadienį švęsdami „Kartlando“ kartodromai vietoje gimtadienio dovanos savo draugų ir bičiulių paprašė žaislinių mašinėlių, kurias vėliau padovanotų vaikams. Sukaupę per 50 skirtingų modelių kartodromo kolektyvas svarstė kam jas padovanoti, kol galiausiai dėmesį atkreipė į daugiavaikes šeimas.

Kaip kartodromo viešųjų ryšių specialistė Rūta Reifonaitė teigė – kartais kukliau gyvenančioms didelėms šeimoms reikia ne tik paramos, bet ir paskatinimo, palaikymo, būtent todėl nusprendėme sukauptomis dovanomis pasidalinti su jais. Beliko tik rasti organizaciją, kuri vienytų daugiavaikes šeimas. Ja tapo „Daugiavaikių šeimų asociacija – MES“, kurie maloniai sutiko šią žinią ir prisidėjo prie organizavimo bei galutinės varžybų idėjos generavimo.

Daugiavaikių šeimų asociaciją sudaro sąmoningos, darnios ir visaverčiais žmonėmis savo vaikus auginančios gausios šeimos, kurios neretai mūsų visuomenėje paliekamos antrame plane neįvertinant jų indėlio į atsakingą tėvystę. Esame pratę girdėti apie dideles – asocialias šeimas – tačiau šios asociacijos misija griauti susidariusius stereotipus ir parodyti kitokią realybę. Šios šeimos neretai nuvertinamos, tačiau iš tiesų turėdami mažiau, kelia sau kur kas aukštesnius tikslus ir vertina kiekvieną gaunamą pagalbą, net ir ne materialinę. Būtent dėl to svarbu apie tai kalbėti ir nepamiršti padėkoti šioms šeimoms už didžiulį jų indėlį auklėjant vaikus.

Atsižvelgdamas į tokią situaciją „Kartlandas“ pats pasisiūlė surengti nemokamas varžybas šios asociacijos nariams ir pakvietė 10 gausių šeimų laiką praleisti drauge, Kaune esančiame vidaus patalpų kartodrome, kur šeimos gali pramogauti bet kokiu oru ir net su mažyliais nuo 4 metų amžiaus.

Čia šeimoms buvo surengtos draugiškos, tačiau ne mažiau azartiškos kartingo varžybos, kuriose kiekvienos šeimos komanda kaupė geriausius rezultatus ir pagal jų vidurkį išsidalino varžybų prizines vietas. Varžybos – draugiškos, todėl laimėtojais tapo visi ir nors tradiciškai ant pakylos buvo pakviestas TOP komandų trejetukas, visos varžybose sudalyvavusios šeimos buvo apdovanotos „Gausių šeimų kartingo varžybų“ diplomais ir 5-ojo „Kartlando“ gimtadienio metu surinktomis dovanomis. Beje, pirmąją vietą užėmusiai šeimai buvo įteiktas ir specialus automobilio modelis su auto sporto žvaigždžių, lenktynininkų, laimėjusių „Kartlando“ rengiamas naktines kartingo lenktynes „Le Kartland‘303“ – „Palaima Racing“ komandos parašais, tarp kurių Igno Palaimos ir Gusto Grinbergo autografai. Nugalėjusi šeima itin džiaugėsi, kad jų namus papuoš tokia dovana.

Po renginio organizatoriai dar suspėjo pabendrauti su susirinkusiomis šeimomis bei pasidalinti savo įspūdžiais. Šeimos džiaugėsi turėjusios galimybę sudalyvauti tokiose varžybose. Kadangi, kartingo pramogos priskiriamos brangesnių pramogų kategorijai, ne viena šeima teigė, kad tai buvo ne tik jų pirma patirtis vairuojant kartingus, bet ir išskirtinė galimybė pasinaudoti tokiu pasiūlymu, kadangi tokios pramogos neretai yra tik tarp žemesnių prioritetų.

„Daugiavaikių šeimų asociacija – MES“, džiaugiasi tokia bendryste ir tikisi, kad ir toliau galės plėtoti glaudų bendradarbiavimą su „Kartlando“ kartodromais Kaune ir Vilniuje bei taip sukurti dar daugiau galimybių šeimoms ne tik rūpintis būtiniausiais poreikiais, bet ir skirti laiko šeimos pramogoms bei bent kartais atitrūkti nuo kasdienybės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA