„Kauno grūdai“ į Izraelį pradėjo tiekti košerinę produkciją | Kas vyksta Kaune

„Kauno grūdai“ į Izraelį pradėjo tiekti košerinę produkciją

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Įmonių grupei „KG Group“ priklausanti AB „Kauno grūdai“ į Izraelį pradėjo tiekti košerinius produktus. Naujas eksporto galimybes bendrovei atvėrė gautas Kosher sertifikatas, kuris užtikrina, kad produktai atitinka košerinių produktų taisykles.

AB „Kauno grūdai“ pranešime spaudai rašoma, jog šių produktų vartojimas auga visame pasaulyje, „Kauno grūdų“ planuose – eksporto plėtra ir į kitas šalis.

„Nuolatos analizuojame besikeičiančius vartotojų poreikius, į kuriuos, be abejonės, atsižvelgiame. Pastebima tendencija, kad pasaulyje didėja košerinių produktų suvartojimas – skelbiama, kad šis segmentas iki 2025 metų augs beveik 12 proc. Taigi iš tiesų matome didžiulį potencialą šiame segmente. Kosher sertifikatas ne tik praplečia eksporto galimybes, bet yra dar vienas garantas dėl kokybės užtikrinimo. Košeriniam maistui keliami itin griežti reikalavimai, o tai, kad turime unikalią gamybos grandinę nuo lauko iki stalo bei patys valdome kiekvieną procesą, ir leidžia užtikrinti aukštą gaminamų produktų kokybę“, – sako „KG Group“ valdybos pirmininkas Tautvydas Barštys.

„Kasdien dirbame vardan to, kad vartotojus pasiektų tik kokybiški produktai. Kad mums sekasi tai užtikrinti, patvirtina gaunami tarptautiniai sertifikatai. Kosher sertifikatas mums yra dar vienas įvertinimas“, – sako AB „Kauno grūdai“ Kokybės kontrolės tarnybos direktorė Rima Juknevičienė.

Kaip pasakoja R. Juknevičienė, Kosher sertifikavimo metu vertinami du esminiai reikalavimai – kokybė ir švarumas. Vertinama, kaip šių reikalavimų laikomasi kiekviename gamybos procese, įskaitant naudojamą įrangą, pirminių žaliavų ir produkto kokybę bei patikimumą, sanitarinius švaros ir higienos kriterijus, kokybės ir maisto saugos savikontrolės sistemą ir kt. Kosher sertifikatas suteiktas AB „Kauno grūdai“ gaminamiems kvietiniams ir ruginiams miltams, manų kruopoms, sėlenoms, skaldytiems kviečiams ir rugiams bei greito paruošimo makaronams.

AB „Kauno grūdai“ dėl košerinių produktų tiekimo jau pasirašė ilgalaikes bendradarbiavimo sutartis su keliais Izraelio prekybininkais, tarp kurių – didžiausias šalyje mažmeninės prekybos tinklas „Shufersal“. Rugsėjo pabaigoje į Izraelį iškeliavo pirmoji AB „Kauno grūdai“ košerinių produktų partija – eksportuota beveik 200 tūkst. vnt. greito paruošimo makaronų indeliuose.

„Košerinių produktų poreikis pastebimas tiek Lietuvoje, tiek ir kitose užsienio rinkose. Košerinis maistas sparčiai populiarėja visoje Europoje ir JAV, tad matome galimybių ateityje plėsti šių produktų tiekimo kryptis“, – sako „KG Group“ vadovas T. Barštys.

Šiuo metu įmonių grupės „KG Group“, kuriai, be AB „Kauno grūdai“, taip pat priklauso Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai bei dukterinės bendrovės, produkcija eksportuojama į daugiau kaip 50 šalių. 2018-aisiais įmonių grupės konsoliduotos pardavimų pajamos pasiekė 523,7 mln. eurų, iš kurių 208,9 mln. sudarė eksportas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA