Apie Kauno pozicijas rengti olimpinę atranką FIBA neatvirauja | Kas vyksta Kaune

Apie Kauno pozicijas rengti olimpinę atranką FIBA neatvirauja

delfi.lt 2019/11/12 14:42
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lapkričio 15 dieną bus paskelbta, kur vyks Tokijo žaidynių olimpinės atrankos turnyrai. „Daug spekuliacijų – net nėra paskelbta, kiek kandidatų. Niekas nepasakė ir kokios Lietuvos galimybės jį rengti“, – antradienį paskelbus, kad Lietuvos rinktinei vadovaus Darius Maskoliūnas, tvirtino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdyje Kaune antradienį buvo apsispręsta dėl naujojo vyrų rinktinės vyriausiojo trenerio, kuriuo tapo 48-erių D. Maskoliūnas.

Po posėdžio surengtoje konferencijoje LKF prezidentas Arvydas Sabonis atsakė į klausimus apie naująjį nacionalinės ekipos trenerį, o generalinis sekretorius M. Špokas pakomentavo mūsų šalies galimybes surengti olimpinės atrankos turnyrą.

„Kiek bendraujame, kolegos kroatai ir serbai turi tvirtą valstybinį užnugarį. Jei mes išlaidų skaičiuojame apie 3 mln., serbų yra apie 3,5 mln. eurų. Kroatų labai panašiai. Pas juos yra institucijos, kurios už to stovi. Šias dvi šalis įvardinčiau, mes – treti. Toliau sunku prognozuoti, toks žaidimas, ne visi viską iki galo pasako, – kalbėjo M. Špokas. – Kelne FIBA Europe posėdyje buvau patikintas, kad kandidatų yra daugiau nei 4. Niekas nepasakė, kiek mūsų kandidatūra stipri, kokie šansai.“

Neoficialiais duomenimis, tarp kandidatų rengti olimpinės atrankos turnyrą yra ir Kanada.

Anot jo, Lietuvos krepšinio federacija padarė viską, ką galėjo: „Kiek kalbėjome su treneriais ir klausėme jų nuomonės, jie norėtų turėti galimybę žaisti namie. Trumpas pasirengimo laikas ir aklimatizacija. Mes padarėme namų darbus, džiaugiamės valstybės, Vyriausybės, Kauno mero ir LTOK prezidentės požiūriu, kad reikia tokio renginio. Darome viską, kad būtume olimpiniame traukinyje.“

Kuriose šalyse vyks olimpinė atranka, paaiškės lapkričio 15 dieną, o burtų traukimo ceremonija vyks lapkričio 27 dieną. Pati olimpinė atranka vyks kitų metų birželį. Ji bus organizuojama keturiose šalyse.

24 atrankoje dalyvausiančios komandos bus suskirstytos į 4 grupes po 6. Į žaidynes pateks tik grupių laimėtojai. M. Špokas priminė, kad kitų metų gegužę pirmą kartą Lietuvos istorijoje mūsų šalyje vyks FIBA Europos organizacijos generalinė asamblėja, į Vilnių turėtų atvykti per 50 šalių atstovai.

„Jei pavyktų gauti teisę rengti olimpinę atranką, tai ji vyktų birželį, o liepą Klaipėdoje dar rengiame Europos vaikinų iki 20 metų čempionatą. Laukia didžiuliai darbai. Pastebėjome, kad reikalavimai tokie, kaip pasaulio čempionatui. Aukšti standartai ir juos pildome, kol kas viskas gerai“, – sakė LKF generalinis sekretorius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA