Kauno apygardos teismo teisėjai nusišalino nuo N. Venckienės skundo nagrinėjimo | Kas vyksta Kaune

Kauno apygardos teismo teisėjai nusišalino nuo N. Venckienės skundo nagrinėjimo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija nusišalino nuo buvusios šio teismo teisėjos ir parlamentarės Neringos Venckienės skundo dėl suėmimo nagrinėjimo, antradienį pranešė teismas.

„Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija 2019 metų lapkričio 12 dienos nutartimi nusišalino nuo įtariamosios gynėjos skundo (…) nagrinėjimo, nes gautam skundui nagrinėti sudarytos teisėjų kolegijos du nariai teisėjai kartu dirbo su įtariamąja, jai einant teisėjos pareigas Kauno apygardos teisme“, – rašoma teismo pranešime.

Taip pat nurodoma, kad trečiasis kolegijos narys su ja palaikė kolegiškus santykius ir jai inkriminuotų nusikalstamų veikų laikotarpiu ėjo teisėjo pareigas kitame apylinkės teisme, kurio veiklos kontrolę vykdė Kauno apygardos teismas.

Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas antradienį N. Venckienės skundą perdavė Lietuvos apeliaciniam teismui, kad šis priimtų sprendimą dėl skundo perdavimo nagrinėti kitam apygardos teismui.

Taip siekiama pašalinti bet kokias galimas abejones bylą nagrinėjančių teisėjų nešališkumu, kad nei byloje dalyvaujantiems asmenims, nei visuomenėje nekiltų nepagrįstų teisėjų darbo vertinimų, ir siekiant užtikrinti teisingumo interesus.

Dviejų mėnesių suėmimas N. Venckienei skirtas praėjusį penktadienį, motyvuojant tuo, kad ji gali bėgti ir slėptis.

N. Venckienės advokatė sprendimą šį pirmadienį apskundė.

Buvusi teisėja į Lietuvą buvo pargabenta praėjusios savaitės trečiadienį, iki tol ji nuo 2018 metų kovo buvo laikoma Čikagos kalėjime.

N. Venckienei pareikšti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.

Ji įtarimus neigia ir vadina juos politiškai motyvuotais.

Buvusi teisėja ir politikė iš Lietuvos išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA