Tendencija: ženkliai aukštėja Kauno centre statomi nauji pastatai | Kas vyksta Kaune

Tendencija: ženkliai aukštėja Kauno centre statomi nauji pastatai

R. Tenio nuotr.

Jau ne pirmas atvejis, kad aukštėja Kauno centre ar senamiestyje statomi naujos statybos pastatai. Ir nors miesto savivaldybė komentuoja, kad tokia tendencija atitinka bendrojo plano reglamentus, besikeičiantis miesto veidas patinka ne visiems.

[galerija kiek=”4″]

„Gaila, kad naujos statybos pastatai kėsinasi užgožti tai, kuo Kaunas pagrįstai didžiuojasi. Vienas tokių statinių – monumentalus Lietuvos centrinio banko Kauno filialo pastatas, kuris yra mūsų valstybingumo simbolis, o šalia jo kylantis viešbutis ne tik susilygino su banko pastato aukščiausiu tašku, bet vizualiai jau jį ir pralenkė. Tokia konkurencija šiam Art Deco architektūros paminklui – labai nenaudinga“, – įsitikinęs Maironio gatvėje kylančio pastato pašonėje dirbantis praeivis Antanas B.

Tačiau Kauno miesto vyriausiasis architektas Nerijus Valatkevičius nelinkęs sutikti su tokia kauniečio nuomone. „Statomo viešbučio pastato fasadas yra vientisas ir nekonkuruoja su banko pastatu, o leistiną pastatų aukštį centrinėje miesto dalyje numato bendrasis planas“, – komentuoja jis.

Kad statinio aukštis atitinka reglamentus patvirtina ir Kauno savivaldybės Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Natalija Danielienė- Tsebriy. Pasak jos, Maironio g. 19 detaliajame plane, 2018 m. gegužės 16 d. patvirtintame Savivaldybės administracijos direktoriaus, nustatytas maksimalus šio statinio aukštis – 21 metras.

„Techniniame projekte, pagal kurį 2018-12-17 išduotas šio pastato statybos leidimas, pastato aukštis numatytas 20,92 m, t. y. neviršija teritorijų planavimo dokumentuose nustatyto maksimalaus pastato aukščio“, – teigia N. Danielienė- Tsebriy.

Kaip anksčiau rašė portalas „Kas vyksta Kaune“ minėtas pastatas statomas vietoje nugriauto merdėjusio PC „Sostinė“, o jame įsikurs „Marriott“ tinklo naujos koncepcijos viešbutis „Moxy“. Tiek nugriauto pastato, tiek naujojo statinio projekto autorius – architektas Gintaras Natkevičius, kurio dauguma šiuo metu Kaune vykdomų projektų miesto centre ir senamiestyje pasižymi išskirtine savybe – yra keliais aukštais aukštesni.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA