Kaune apsilankiusi Palestinos viceministrė siekia keisti požiūrį savo šalies moteris | Kas vyksta Kaune

Kaune apsilankiusi Palestinos viceministrė siekia keisti požiūrį savo šalies moteris

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Kaune viešėjusi Palestinos užsienio reikalų viceministrė Europos reikalams, ambasadorė dr. Amal A. Jadou susitiko su Kauno meru V. Matijošaičiu, apsilankė Vytauto Didžiojo universitete, kur skaitė paskaitą apie Palestinos požiūrį į dviejų valstybių sprendinį bei susitiko su Verslo moterų tinklo atstovėmis.

[galerija kiek=”4″]

„Mes esame tokios pačios moterys, kaip ir jūs – susiduriame su tokiais pačiais iššūkiais, turime tokias pačias svajones, siekiame labai panašių tinkslų“, – susitikime su verslias Lietuvos moteris jungiančio tinklo atstovėmis Kaune metu sakė A. A. Jadou. Pasak jos, Palestinos moterys taip pat išgyvena didelį pakilimą, emancipaciją, yra išsilavinusios, verslios ir sėkmingos – taip pat, kaip ir lietuvės. Teisininkės išsilavinimą turinti viceministrė Europos reikalams neslėpė, kad jos apsilankymo Lietuvoje tikslas – parodyti lietuviams, kad Palestinos žmonės nieko nesiskiria nuo jų, kitaip tariant – griauti mitus apie jos nuostabią šalį. A. A. Jadou savo šalyje yra atsakinga už lyčių lygybės klausimus, taip pat yra Viduržemio jūros ir Šiaurės šalių moterų tinklo narė bei Jungtinių Tautų Mediatorių grupės narė.

Kalbėdamasi su Kaune reziduojančiomis verslininkėmis, A. A. Jadou pabrėžė, kad nors jos šalyje vis dar yra tokių skaudulių, kaip merginų vedybos itin ankstyvame amžiuje, taip pat ir prievarta, smurtas prieš moteris, bet situacija gerėja, vis daugiau moterų užima pakankamai aukštas pozicijas valstybės tarnyboje, pavydžiui, dabartinėje Vyriausybėje yra net trys moterys ministrės. „Aš taip pat didžiuojuosi savo pareigomis ir man suteiktu pasitikėjimu atstovauti savo šaliai Europos reikaluose. Taip pat džiaugiuosi, kad Palestinos moterys sėkmingai dirba diplomatinėje tarnyboje, sukuria nuosavus verslus, vysto prekybos ryšius“, – sakė A. A. Jadou.

Kalbėdama apie Palestinos ir Lietuvos bendradarbiavimą, politikė pabrėžė, kad Palestinai labai svarbūs ryšiai su kiekviena Europos Sąjungos valstybe, nes tai stiprina jos šalies įvaizdį ir reikšmingumą. Ji paminėjo keletą sričių, kurios galėtų sudominti Lietuvos rinką – tai kosmetikos, maisto pramonės, aliejaus gamyba.

A. A. Jadou minėjo, kad Palestina lietuviams gali būti patraukli kaip religinio turizmo šalis. „Palestinai turizmas yra labai svarbus pragyvenimo šaltinis, mūsų teritorijoje galima aplankyti tokius pasaulio tikintiesiems svarbius objektus, kaip seniausias pasaulio miestas Jerichas, Betliejus, arabiškoji Rytų Jeruzalės pusė“, – kalbėjo A. A. Jadou.

Paklausta apie modelį, kurio labiausiai linkėtų savo valstybei, A. A. Jadou atsakė žaibiškai: „Švedijos“. Ir jau šypsodamasi tęsė, jog jai imponuoja Švedijos demokratijos lygis, sudarytos lygios galimybės abiems lytims, socialinis teisingumas, švietimo sistema.

Palestinos užsienio reikalų viceministrė Europos reikalams savo vizitą penktadienį tęsia Vilniuje. Jos darbotvarkėje numatyti susitikimai su Seimo Tarpparlamentinės Arabijos pusiasalio šalių grupės nariais, Užsienio reikalų, Socialinių reikalų, Žmogaus teisių komiteto nariais, o URM numatytos dvišalės politinės konsultacijos. A. A. Jadou Lietuvoje lankosi jau trečiąjį kartą, paskutinį kartą kartą mūsų šalyje Palestinos politikė viešėjo 2016 m., o jos atvykimo tikslas yra reguliarios politinės konsultacijos bei pastangos plėsti dvišalį Lietuvos – Palestinos bendradarbiavimą.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA