Po tragiškos avarijos kelyje Kaunas-Klaipėda, įspėja apie magistralėje tykantį pavojų | Kas vyksta Kaune

Po tragiškos avarijos kelyje Kaunas-Klaipėda, įspėja apie magistralėje tykantį pavojų

BNS, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2019/09/13 13:50
Asociatyvi / Lietuvos kelių policijos nuotr.

Šilalės rajone ketvirtadienio vakarą įvykus jauno vairuotojo gyvybės pareikalavusiai avarijai, kelių policija įspėja rudenį keliuose saugotis laukinių gyvūnų. Pareigūnų duomenimis, šiemet susidūrimų su gyvūnais padaugėjo beveik ketvirtadaliu.

Vėlų ketvirtadienio vakarą, 21.15 val., magistraliniame kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda ties Paupio kaimu, 26-erių vyro vairuotas automobilis „Volkswagen Passat“, parbloškė į kelio važiuojamąją dalį išbėgusį briedį ir rėžėsi į skiriamosios juostos tvorą.

Kaip praneša policija, po smūgio į „Volkswagen“ dar trenkėsi ir iš galo važiavęs „Audi A4“, vairuotas 48-erių vyro. Eismo įvykio metu žuvo „Volkswagen“ vairuotojas.

Po skaudžios nelaimės policija primena, kad šiemet jau užregistruota 3,2 tūkst. įvykių su laukiniais gyvūnais, iš jų 23 eismo įvykių metu buvo sužaloti 26 žmonės. Pernai per tokį patį laikotarpį įvyko 2,5 tūkst. tokių nelaimių, 24 įvykiuose sužeisti 29 žmonės.

Iš viso 2018-aisiais susidūrimai su gyvūnais keliuose nusinešė trijų žmonių gyvybes, šiemet registruota viena žmogaus žūtis. 76 proc. eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, buvo sukelta didelių kanopinių gyvūnų, dažniausiai – briedžių, o beveik ketvirtadalis tokių susidūrimų įvyksta dėl stirnų, elnių, stumbrų, šernų ir naminių gyvūnų – arklių, karvių – kaltės.

Pasak policijos, skaudžiausios nelaimės dažniausiai įvyksta tamsiuoju paros metu, daugiausia susidūrimų su gyvūnais įvyksta krašto keliuose, dažni susidūrimai magistraliniuose keliuose, iš kurių avaringiausias – Vilnius–Kaunas–Klaipėda.

Apie didelę tikimybę, kad per kelią gali judėti laukiniai gyvūnai, įspėja kelio ženklai „Laukiniai gyvūnai“, įrengti pavojingose vietose esančiuose kelio ruožuose. Šiose vietovėse patariama sulėtinti greitį, stebėti kelkraščius.

Pastebėjus kelkraštyje stovintį gyvūną reikia važiuoti pro jį itin atsargiai ir lėtai, nebandyti jo išgąsdinti žibintų šviesomis, jokiu būdu nenaudoti garsinio signalo – apakinto ir išgąsdinto gyvūno elgesys gali būti labai pavojingas ir nenuspėjamas.

Aplinkosaugos specialistai informuoja, kad pastaraisiais metais stambių kanopinių gyvūnų populiacija auga, o gyvūnų ganyklų plotai išsiplėtė.

Įvykus avarijai, kurioje sužeistas ar nugaišo gyvūnas, sužaloti žmonės, apgadinti automobiliai, kelio įrengimai ar kitas turtas, būtina apie incidentą pranešti skubios pagalbos telefonu 112. Nugaišusiu gyvūnu pasirūpina pareigūnai, aplinkosaugininkai ar medžiotojai.

[susije_video kurie=””]

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad ketvirtadienio rytą pastebėtas Neries upe prie Varnių tilto bėgantis briedis. Gyvūnams migruojant, vairuotojai turėtų būti atidūs ir mieste ir mieste.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA