Prastesnio lygio mokykloms nuo rugsėjo talkins švietimo konsultantai | Kas vyksta Kaune

Prastesnio lygio mokykloms nuo rugsėjo talkins švietimo konsultantai

BNS 2019/08/27 16:25
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

51 šalies mokyklai, kuriose moksleivių pasiekimai yra mažesni nei šalies vidurkis, nuo rugsėjo talkins švietimo konsultantai, antradienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Šia priemone siekiama mažinti atotrūkį skirtingose šalies ugdymo įstaigose – savivaldybės pačios atrinko mokyklas, kurioms bus teikiamos konsultacijos, ekspertinė ir metodinė pagalba.

Iš viso šiose mokyklose mokosi per 10 tūkst. 1-10 klasių moksleivių. Dauguma jų patenka į rizikos grupę pasiekti menkesnius nei šalies vidurkis mokymosi pasiekimus.

Pasak ministerijos, konsultantai padės mokyklų vadovams ir mokytojams nustatyti stiprintinas veiklos sritis, rengs mokymus konkrečiai mokyklai aktualiomis temomis, padės parengti modelius, kaip tobulinti ugdymo procesą, mokymosi pagalbą.

Priemonė iš dalies papildys taip pat šiais mokslo metais prasidedančias „kokybės krepšelio” veiklas, tačiau nedubliuos jų, bus diegiama kitose mokyklose, teigiama pranešime.

Kokybės krepšelis skirtas daugiausiai 5-8 klasių mokinių ugdymosi pasiekimams gerinti: ugdymo aplinkai ir priemonėms, mokymosi pagalbai, tiriamajai ir kūrybinei mokinių veiklai, mokytojų kvalifikacijai, papildomiems etatams švietimo pagalbai teikti ir panašiai. Pagal šią priemonę 180-čiai mokyklų iki 2022-ųjų numatyta skirti 20 mln. eurų.

„Kokybės krepšelis ir ekspertinę pagalbą nuo šio rudens teiksiantys konsultantai užtikrins tęstinį ir koncentruotą dėmesį daugiau nei 200 mokyklų, o tuo pačiu – ir geresnę švietimo kokybę mokiniams“, – teigė ministras Algirdas Monkevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA