Smarkus susidūrimas prie „Megos“ atskleidė vieną problemą | Kas vyksta Kaune

Smarkus susidūrimas prie „Megos“ atskleidė vieną problemą

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Sekmadienį rekonstruojamame Islandijos plente ties „Mega“ įvyko stipri avarija, kurios metu žmonės, laimei, nenukentėjo. Sumaitotos transporto priemonės vaizdai, visgi, pakurstė kauniečių diskusiją dėl eismo saugumo šioje vietoje – vairuotojai teigia, kad retas laikosi laikinų greičio ribojimų.

Vaizdo įrašu, kuriame judant Vilniaus kryptimi matyti visiškai sudaužytas lengvasis automobilis, kauniečiai pasidalijo prieš vidurdienį. Panašiu metu automobiliai ant Alfonso Meškinio (Kleboniškio) tilto dužo ir važiuojant link Klaipėdos, tad čia formavosi nemažos spūstys.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojo žiniomis, 11.21 val. gautas pranešimas, kad Islandijos plente prie „Megos“ susidūrė lengvasis automobilis „Mazda“ ir sunkvežimis „MAN“.

Eismo įvykis techninis, žmonės jo metu sužeisti nebuvo. Policijos duomenimis, vairuotojai sutarė dėl kaltės ir užpildė eismo įvykio deklaracijas.

Reikia paminėti, kad avarija įvyko rekonstruojamame Islandijos plento ruože, kuriame greitis ribojamas iki 50 km/val., nors mestelėjus akį į sumaitotą „Mazdą“ akivaizdu, kad greičio būta gerokai didesnio.

Socialiniame tinkle užvirus diskusijai kauniečiai pastebėjo retą vairuotoją čia važiuojant mažiau kaip 80 km/val. Anot miestiečių, greitį ribojančių ženklų šioje vietoje nepaisoma, visi lekia kaip akis išdegę.

Maža to, remontuojamame kelyje esą jau kone normali praktika lįsti prieš pagrindiniu keliu važiuojančius automobilius, staigiai keisti juostas. Būna, kad nekreipiamas dėmesys ir į laikiną geltoną horizontalųjį kelio žymėjimą.

Tiesa, atsirado ir „lakūnus“ ginančių vairuotojų – esą reikia važiuoti pagal srautą, kuris visuomet juda daugiau nei 50 km/val. greičiu, o judant lėčiau kaip tik ir formuojasi spūstys. Vis dėlto, panašu, kad šeštadienio vidurdienį kamštyje kauniečiai stovėjo ne dėl lėtapėdžių vairuotojų, o dėl kelionės tikslo nepasiekusių greituolių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA