Kaune duris atvers naujas „McDonald’s“ restoranas | Kas vyksta Kaune

Kaune duris atvers naujas „McDonald’s“ restoranas

PST nuotr.

Greitojo maisto restoranų tinklas „McDonald’s“ Kaune nestoja – beveik prieš dvejus metus atidaryta užkandinė Karaliaus Mindaugo prospekte, o dar vieną planuojama statyti šalia prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“. Ši mėsainių išalkusius kauniečius bei keliautojus pakviesti turėtų jau kitais metais. Greta iškils ir naujas prekybos centras, tiesa, kokio ženklo jis bus, kol kas neatskleidžiama.

„Megą“ valdančios bendrovės „Baltic Shopping Centers“ užsakymu parengtiems statybų Islandijos pl. 30 projektiniams pasiūlymams Kauno miesto savivaldybė pritarė dar liepos 5 d. Pagal projektą, tarp „Megos“ ir Neries besidriekiančiame tuščiame sklype atsiras maitinimo ir prekybos paskirties pastatai.

Naujasis „McDonald’s“ šalia rekonstruojamo Islandijos plento iškils maždaug toje vietoje, kur anapus „Circle K“ plyti automobilių stovėjimo aikštelė / Kaunas.lt nuotr.

„Baltic Shopping Centers“ Turto valdymo direktorius Vytautas Danyla „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare patvirtino, kad bendrovės adresu Islandijos pl. 30 vystomuose projektuose įsikurs greitojo maisto restoranas „McDonald’s“ ir parduotuvė, kurios prekės ženklo patvirtinti dar negalima.

„Inžinerinių tinklų darbai jau pradėti, o statinių statybos pradžia planuojama 2019 m. spalio mėnesį. Minėtų objektų atidarymas planuojamas 2020 m. viduryje“, – preliminarius terminus vardijo V. Danyla.

Laisvas plotas prie „Megos“ smarkiai pasikeis

Kaip detalizuojama „Panevėžio statybos tresto“ (PST) parengtuose projektiniuose pasiūlymuose, pastatai bus pasiekiami privažiavimais nuo Užnerio gatvės ir Islandijos plento. Teritorija, kurioje greit užvirs statybos, yra Šilainių seniūnijoje, greta kelio A1 Vilnius-Klaipėda, apie 300 m nutolusi nuo Šilainių mikrorajono.

Iš pietinės pusės sklypas ribojasi su Islandijos plentu, šiaurėje – gyvenamieji Vytėnų sodybiniai kvartalai ir I. Štaro gatvė. Rytuose – Neries upės slėnio šlaitas ir Panerių gatvė, o vakaruose – išvažiavimas iš Islandijos plento ir prekybos centras „Mega“.

30 numeriu Islandijos plente pažymėtą sklypą numatoma užstatyti, o restoranui numatyta vieta vakarinėje jo dalyje / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kauno savivaldybės skelbtuose dokumentuose nurodoma, kad teritorijoje šiuo metu statinių nėra, paruošti techniniai projektai ir gauti leidimai automobilių stovėjimo aikštelių statybai. Pastatų statyba numatoma dviem etapais, „McDonald’s“ dėstomas sklype arčiau Užnerio gatvės ir bus statomas I-ajame etape.

Užkandinė „vizualiai atskiriama nuo bendros sklypo koncepcijos ir kartu su kitoje Užnerio gatvės pusėje esančia degaline labiau orientuojama į klientų su automobiliais aptarnavimą“. Verta pridurti, kad pagal bendrą šio ploto viziją planuojamas ir tolimesnis sklypo užstatymas rytų kryptimi, čia gali iškilti dar pora parduotuvių bei gyvenamieji namai, tačiau jie kol kas neprojektuojami.

Užkandžiauti galės iki 80 klientų

Vieno aukšto „McDonald’s“ pastate, dėstoma projektiniuose pasiūlymuose, didžiausią plotą užims lankytojų salė su aptarnavimo zona. Toliau pastate numatoma maisto ruošimo, sandėliavimo ir darbuotojų buitinės, sanitarinės patalpos. Planuojama, kad vienu metu restorane dirbs apie 15 darbuotojų, kurie aptarnautų ne daugiau kaip 80 lankytojų.

Planuojamas „McDonald’s“ labiausiai panėšės į atnaujintą Savanorių prospekto restoraną / PST nuotr.

„Projektuojamas pastatas nedidelio tūrio su šios restoranų grupės tipiniams pastatams būdingais apdailiniais elementais. Fasadams naudojamos aliumino kompozito, HPL plokštės ir akmens masės plytelės apatinei pastato daliai. Naudojamų medžiagų spalvos natūralios – akmuo, medis“, – naujasis „McDonald’s“ spalvomis ir apdailos medžiagomis bus kiek panašus į Savanorių ir Pramonės prospektuose esančius restoranus.

Sklype taip pat projektuojamos trys pagrindinės dangos: važiuojamoji asfalto danga, betoninių trinkelių danga pėstiesiems ir apželdintos zonos bei veja. Teritorijoje bus nutiesti privažiavimai automobiliams, takai, pritaikyti neįgaliesiems.

V. Danyla teigė, kad su būsimais pastatų nuomininkais bendradarbiavimas vyksta sklandžiai, čia įsikursiantys prekės ženklų atstovai pasirinkti atsižvelgiant į rinkos aktualijas ir įgyvendinant planinę nuomos strategiją.

[susije_video kurie=””]

„Baltic Shopping Centers“ į projektą planuoja investuoti 5 mln. eurų, objektais būsimi nuomininkai naudosis pagal nuomos sutartis. Kaune šiuo metu veikia trys „McDonald’s“ restoranai, esantys Savanorių, Pramonės ir Karaliaus Mindaugo prospektuose, pastarasis yra naujausias – jis atidarytas 2017-ųjų lapkritį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA