Prestižinei tarptautinei vidurinio ugdymo programai Kaune – pedagogų iš viso pasaulio pajėgos | Kas vyksta Kaune

Prestižinei tarptautinei vidurinio ugdymo programai Kaune – pedagogų iš viso pasaulio pajėgos

Erudito licėjaus nuotr.

Jau nuo šio rugsėjo Kaune startuoja tarptautinės vidurinio ugdymo klasės, kuriose bus dirbama pagal akredituotą tarptautinę Kembridžo programą. Erudito licėjus, Kaune veikianti privati mokykla, subūrusi beveik pusketvirto šimto mokinių ir mokytojų bendruomenę, šiemet ne tik pristato tarptautines klases, bet ir naujuosius mokslo metus pasitinka su dar stipresniu kolektyvu: prie komandos prisijungė pedagogai iš tolimiausių pasaulio kraštų – nuo Australijos, Pietų Afrikos Respublikos, iki Sakartvelo ir Malaizijos.

[galerija kiek=”8″]

Erudito licėjui suteiktas akredituotos tarptautinės Kembridžo mokyklos statusas

Akredituota tarptautinė Kembridžo programa (Cambridge Assessment International Education) – viena populiariausių pasaulyje programų, skirta 5-19 metų amžiaus vaikams. Šiuo metu Kembridžo tinklui priklauso daugiau kaip 10 000 mokyklų iš daugiau nei 160 šalių. Vienas svarbiausių šios tarptautinės mokymosi programos išskirtinumų – gebėjimas sužadinti mokinių norą mokytis.

2018-ųjų vasarą Erudito licėjus prisijungė prie tarptautinės pasaulinį mokyklų tinklą vienijančios bendruomenės ir tapo jos dalimi. Kaip teigia Christine Özden, Cambridge Assessment International Education generalinė direktorė: „Džiaugiamės ir sveikiname Erudito licėjų prisijungus prie mūsų pasaulinės Cambridge bendruomenės; tikimės, kad ateityje mūsų laukia ilgas ir produktyvus bendradarbiavimas. Cambridge programos padeda mokiniams pasiruošti jų laukiančiam pasauliui ir įgyti tokių įgūdžių, kurių prireiks sėkmingai veiklai mokykloje, universitete, darbe“.

Sužadinti mokinių norą mokytis – pasirinkus tarptautinę ugdymą

„Esame pirmoji tarptautinį išsilavinimą Kaune siūlanti mokykla, taikanti akredituotą tarptautinę Kembridžo programą, todėl drąsiai galime sakyti, kad Erudito licėjus mokinius ruošia gyvenimui: profesionalūs pedagogai iš viso pasaulio padeda licėjaus auklėtiniams išsiugdyti žinojimu pagrįstą smalsumą ir aistrą mokymuisi. Ugdome ne tik gebėjimą mąstyti analitiškai, konceptualiai, bet ir gebėjimą savarankiškai mokytis visą gyvenimą,“ – pažymi dr. Nerijus Pačėsa, Erudito licėjaus vadovas ir steigėjas.

Mokydamiesi pagal tarptautines ugdymo programas, mokiniai atsiduria tarpkultūrinėje aplinkoje ne tik akademine, bet ir bendrąją prasme, nes mokosi kartu su iš kitų šalių atvykusiais mokiniais ir mokytojais. „Esu įsitikinusi, kad tarptautinės programos vaikams suteikia galimybę patirti kultūrų įvairovę ir įgyti pasitikėjimo savimi bendraujant su kitų tautų atstovais. Tarptautinių mokyklų mokiniai dažnai pažymi, kad mokymasis kartu su užsieniečiais jiems padėjo geriau suprasti ir vertinti įvairialypį pasaulį,“ – teigia Erudito licėjaus tarptautinių programų koordinatorė Julie Ly Chu.

Pradinėse ir pagrindinio ugdymo klasėse įgyti įgūdžiai toliau lavinami moksleiviams tęsiant mokymąsi 11-ose ir 12-ose Erudito licėjaus klasėse, kur dirbama pagal pasaulyje plačiai pripažįstamą ir geriausių universitetų itin vertinamą Tarptautinio bakalaureato (IB) Diplomo programą (DP).

„Statistiškai DP auklėtiniai dažniau renkasi universitetines studijas nei kitų programų absolventai. Kiekvienais metais daugiau kaip 3 300 DP mokinių iš maždaug 90 šalių įstoja į aukštesnio išsilavinimo institucijas – geriausius universitetus pasaulyje,“ – teigia tarptautinių programų koordinatorė Julie.

Kodėl tarptautinis išsilavinimas?

„Mums, pedagogams, svarbiausias tikslas yra ugdyti tyrinėjančią ir smalsią asmenybę, kuriai rūpi pasaulyje vykstantys dalykai. Tikime, kad tarpkultūrinio supratimo pagrindus turintis bei tarpusavio pagarbą puoselėjantis jaunas žmogus padės kurti geresnį ir atviresnį pasaulį,“ – įsitikinusi dr. doc. Vilija Dabrišienė, Erudito licėjaus direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Pasak jos, mokykliniais metais įskiepytas smalsumas lydi žmogų visą gyvenimą, skatina puoselėti ne tik savo šalies kultūrą, bet būti atviriems kitoms kultūroms bei požiūriams.

Tarptautinėms programoms – tarptautinio lygio specialistai iš viso pasaulio

Šį rugsėjį Erudito licėjus pristato pirmąją ir penktąją klases, kuriose visos pamokos vyks anglų kalba pagal akredituotą tarptautinę Kembridžo programą, o šių klasių vadovės – tarptautinę patirtį turinčios Talia Shaban ir Sara Spivey.

Talia į Kauną atvyko iš Keiptauno, Pietų Afrikos Respublikos, kur dirbo pradinių klasių mokytoja. Tuo tarpu penktokus mokysianti Sara Spivey yra tarptautinio lygio anglų kalbos ir literatūros specialistė: kelerius metus dirbusi tarptautinėse mokyklose Italijoje ir Egipte, vėliau dvejus metus buvo Kembridžo egzaminų stebėtoja Kembridžo egzaminų centre.

Tarptautinę licėjaus komandą šiais metais papildė ir daugiau stiprių pedagogų: iš Australijos atvyko dizaino, technologijų ir anglų kalbos mokytoja Candice Oliver, iš Malaizijos – Eugenį Shear Kuang Ng, kuris anglų kalbos ir literatūros bakalauro laipsnį įgijo Notingemo universitete. Kaune dirbs anglų kalbos Sakartvele, Ispanijoje, Graikijoje mokiusi Nino Bitchiashvil, kuri kalba trimis kalbomis ir šiuo metu mokosi dar dviejų.

Daugiau apie priėmimą į tarptautines Erudito licėjaus klases skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA