Sprendimas kauniečiams: ką daryti, kad namai netaptų sandėliu | Kas vyksta Kaune

Sprendimas kauniečiams: ką daryti, kad namai netaptų sandėliu

Organizatorių nuotr.

Daiktų saugojimo tendencijos keičiasi, o įprotis visokius rakandus kaupti garažuose, balkonuose ar sausakimšuose sandėliukuose, daugiabučių rūsiuose pamažu tampa istorija. Vis daugiau kauniečių atranda jau pusmetį mieste veikiančią „Daiktams.lt“ erdvę ir savo turtą saugo šiuolaikiškose sandėliavimo patalpose. Prieš ketverius metus Vilniuje startavusi naujovė greitai prigijo ne tik tarp gyventojų, bet ir versle, o Kaune jos populiarumas auga netgi sparčiau negu sostinėje.

[galerija kiek=”4″]

Kiekvienam pagal poreikius

Patogu, saugu ir praktiška. Taip keliais žodžiais klientai apibūdina bendrovės „Daiktams.lt“ paslaugą – savarankiško daiktų saugojimo patalpų nuomą.

Nuo baldų, knygų, drabužių, įvairių namų apyvokos daiktų ar buitinės technikos iki stambesnių statybinių įrankių bei kitokio turto – viskas po vienu stogu, kiekvienam individualiai skirtoje patalpoje. Jos dydį galima pasirinkti pagal poreikius – nuo 1 iki 12 kvadratinių metrų. Nuomos terminas prasideda vos nuo vieno mėnesio.

Įsivaizduokite, kad jums prireikė persikraustyti iš vieno būsto į kitą ir ieškote vietos laikinai priglausti didesnį ar mažesnį kiekį daiktų. Galbūt ilgesniam laikui išvykstate, o gal tiesiog pabodo gyventi namuose, kurie vis labiau panašėja į sandėlį? 

Neretai žmonės, ypač vyresnio amžiaus, turi sukaupę daiktų, kurie nėra itin vertingi materialiai, bet brangūs emociškai. Jų gali būti pačių įvairiausių – nuo smulkesnių interjero aksesuarų iki stambiagabaričių, asmeniškai reikšmingų relikvijų. 

Į kainą įskaičiuotas draudimas

Įprastas rūsys, garažas ar kita atsitiktinė patalpa vertingam turtui nėra geras pasirinkimas.

Sėkmingam sandėliavimui svarbu užtikrinti tinkamą mikroklimatą. Kai kuriems daiktams tai gali būti kritiškai svarbu. Antraip kyla nemažai rizikų, kad jie savaime ims nykti: rūbai įgaus nemalonaus kvapo, knygos sudrėks, technika gali oksiduotis, o baldų faneruotė veikiausiai atsisluoksniuotų.

Pirmasis mūsų šalyje daiktų saugojimo paslaugą išvystęs bendrovės „Daiktams.lt“ įkūrėjas ir vadovas Vytas Poderis pasakoja, kad nemenkų investicijų pareikalavusios naujosios saugojimo erdvės tiek Vilniuje, tiek Kaune įrengtos laikantis aukščiausių tarptautinių standartų: „Patalpose nuolat palaikomas reikiamas apie 50–60 proc. drėgmės lygis ir optimali oro temperatūra tiek šaltuoju metų laiku, tiek ir vasarą. Be to, pas mus visi saugomi daiktai yra apdrausti ir tai įeina į bendrą paslaugų kainą. Tuo pačiu užtikrinama kelių lygių apsauga – nuo vaizdo filmavimo iki fizinės apsaugos reagavimo.“

Pasak jo, žmonės vis dažniau nebenori savo spintose matyti chaotiškai sugrūstų rūbų, kaip dėvėtų drabužių parduotuvėse, o mieliau mėgaujasi mažesniu jų kiekiu, lyg kokiame butike. Tad ne tik apdarai, bet ir kiti sezoniniai daiktai, laisvalaikio reikmenys vis dažniau keliauja į specialiai tam pritaikytas daiktų saugojimo patalpas.

Sprendimas neturintiems sandėliuko

„Manome, kad Kaune tokios paslaugos poreikis gali būti net didesnis nei Vilniuje. Čia kur kas labiau išvystytas smulkusis verslas, taip pat gausu akademinio jaunimo. Tarp fizinių asmenų būtent studentai ir čia dirbantys ar studijuojantys užsieniečiai yra vieni uoliausių klientų. Vasarą jie grįžta į savo gimtąsias šalis ar miestus, o naujo būsto dar būna neišsinuomoję, todėl savo daiktus vis dažniau patiki saugoti mums“, – pasakoja V. Poderis.

Verslininko teigimu, erdvesnio buto nuoma ar nuosavo būsto įsigijimas daugeliui kainuoja pernelyg brangiai. Taigi sandėliukas ar „tamsus kambarėlis“ tampa savotiška prabanga, nes toli gražu ne kiekvienas, gyvenantis šiuolaikiniame būste, jį turi. Naujakuriams yra kur kas svarbesnių prioritetų, todėl paprastai jie nepuola išlaidauti papildomoms sandėliavimo patalpoms. 

„Kiekvienas būsto kvadratinis metras kainuoja solidžią sumą, o sumaniai naudojantis daiktų saugojimo paslauga galima ir sutaupyti. Kaunas visada pasižymėjo kaip ypač verslus miestas, todėl čia žmonės moka skaičiuoti ir žino, kas yra naudinga, o kas ne. Didėjantis mūsų paslaugų populiarumas rodo, kad vartotojams tai apsimoka, – įsitikinęs pašnekovas. – Kaskart klientams patariame iš pradžių įsivaizduoti, kokio maždaug ploto patalpos jiems reikia, o tuomet tą skaičių sumažinti dvigubai. Ir dažniausiai tai pasiteisina – žmonės paprasčiausiai sutaupo. Kompaktiškam sandėliavimui išnuomojame arba parduodame specialius stelažus.“

Lanksčios sąlygos verslui

Daiktų saugojimo patalpų nuoma jau spėjo pelnyti pripažinimą ir įvairiuose verslo segmentuose, ypač – internetinės prekybos srityje. Elektroninių parduotuvių valdytojai savo prekes ar gaminius čia ne tik sandėliuoja, rūšiuoja, bet ir tiesiai siunčia pirkėjams. Darbo valandomis vietoje dirbanti administratorė padeda perduodant siuntinius kurjeriams arba priimant gautas siuntas. 

Smulkusis verslas dažnai susiduria su problema, jog sandėliavimo patalpos kainuoja brangiai, nuomos plotai būna pernelyg dideli, o sutartys sudaromos bent metams. Tuo metu „Daiktams.lt“ klientai kaskart randa kompromisą, atitinkantį jų besikeičiančius poreikius. 

„Siekiame maksimaliai patenkinti klientų lūkesčius, kad jaustųsi komfortiškai, todėl jų patogumui yra paruošti vežimėliai, karučiai, kuriais visi gali naudotis nemokamai. Galima greitai ir paprastai nuvežti paletę ar kitą sunkesnį bei stambesnių gabaritų krovinį. Tai aktualu ir didesnius įrankius ar kitą techniką laikantiems statybų sektoriaus atstovams, taip pat su garso aparatūra dirbantiems renginių organizatoriams. 

Klientų spektras – labai įvairus. Viena smulki įmonė sandėliuoja netgi konservuotus maisto produktus ir kasdien atvyksta pasiimti jų tiek, kiek tuo metu reikia. Patekti į patalpas galima kasdien nuo 6 valandos ryto iki pat vidurnakčio. Toks darbo laikas palankus bemaž visiems, kad netektų palikinėti automobilių su vertingais kroviniais per naktis gatvėse“, – sako V. Poderis.

Papildomi techniniai darbai

„Daiktams.lt“ siūlomų paslaugų asortimentas nuolat auga. Kaune, kaip ir Vilniuje, jau atliekami technikos „konservavimo“ darbai įprastiems bei vandens motociklams, kad šie tvarkingai peržiemotų iki kitų metų sezono.

Kauno marių kaimynystė miesto pašonėje sufleruoja tolesnės plėtros kryptį bei perspektyvas – įrengti patalpas jachtoms, kateriams ir kitokiems laiveliams saugoti.

Antroji mūsų šalyje moderni sandėliavimo erdvė šių metų kovą atidaryta laikinosios sostinės pašonėje, prie magistralės Kaunas–Klaipėda iškilusiame verslo komplekse A1 (Islandijos pl. 217).

Vilniuje ši veikla tęsiasi nuo 2015-ųjų ir, matant augantį klientų susidomėjimą, ji toliau plečiasi. Dar šiemet planuojama atverti antrojo filialo duris sostinės Pilaitės mikrorajone, o kitąmet daiktų saugojimo centrą uostamiestyje ketinama pristatyti ir klaipėdiečiams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA