Pirmadienį mieste startuoja rinkimai: Kauno seniūnaitijos renka atstovus | Kas vyksta Kaune

Pirmadienį mieste startuoja rinkimai: Kauno seniūnaitijos renka atstovus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien, rugpjūčio 19 dieną, startuoja seniūnaičių rinkimų maratonas. Nuo rugpjūčio 19 iki 30 dienos gyventojai ir seniūnijoje veikiančios bendruomeninės organizacijos galės kelti kandidatus kiekvienos miesto seniūnaitijos seniūnaičio pareigoms užimti, skelbia Kauno savivaldybė.

„Svarbu, kad kiekviena miesto bendruomenė turėtų aktyvų ir iniciatyvų seniūnaitį. Būtent toks žmogus, būdamas arti gyventojų, gali ne tik suburti ar išlaikyti stiprią bendruomenę, bet ir geriausiai išgirsti žmonių rūpesčius. Bendraudamas su miesto savivaldybe, jis padeda rasti geriausius problemų sprendimų būdus“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Norėdami aktyvų, bendruomenę telkiantį gyventoją matyti seniūnaičiu, toje seniūnijoje gyvenantys žmonės ar bendruomeninės organizacijos turėtų teikti siūlymą seniūnijai. Prie jo reikia pridėti kandidato gyvenimo aprašymą, asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją ir patvirtintą susirinkimo protokolo kopiją, jei kandidatą siūlo bendruomeninė organizacija. Kandidatu į seniūnaičius gali būti siūlomi tik pilnamečiai gyventojai, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jų kandidatūra siūloma.

Seniūnaitis – tai seniūnaitijos bendruomenės atstovas, renkamas pačių tos vietovės gyventojų ketveriems metams. Jis atstovauja kiekvieno seniūnaitijos gyventojo interesams ir yra tarsi seniūno, bendruomenės ir kitų institucijų jungiamoji grandis. Seniūnaitis rūpinasi bendrijos kultūrine, sporto veikla, aplinka, bendrauja su gyventojais.

Balsavimas seniūnaičių rinkimuose vyks rugsėjo 9–13 dienomis. Balsuoti bus galima internetu ar seniūnijose. Neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi, 70 metų ir vyresni, dėl sveikatos būklės negalintys atvykti balsuoti rinkėjai iš anksto užsiregistravę gali balsuoti ir namuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA