G. Nausėda: atnaujintos Vyriausybės sudėtis paaiškės artimiausiomis dienomis | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda: atnaujintos Vyriausybės sudėtis paaiškės artimiausiomis dienomis

BNS 2019/07/18 11:06
DELFI nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad atnaujintos Vyriausybės sudėtis paaiškės artimiausiomis dienomis. Šalies vadovas teigė, kad premjeras Saulius Skvernelis jam dar nepateikė konkrečių ministrų kandidatūrų.

„Nieko mes negavome, mes apsikeitėme nuomonėmis (su premjeru), tikrai jokio apibrėžto sąrašo nėra. Jis tikrai gims artimiausiomis dienomis ir, suderinę kandidatūras, mes, manau, galėsime pateikti tuos siūlymus tvirtinimui“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė G. Nausėda, Seime pateikęs premjero kandidatūrą.

Ministrų kabinetas atnaujinamas prieš kelias savaites valdančiosios koalicijos sutartį pasirašius „valstiečiams“, „socialdarbiečiams“, „tvarkiečiams“ ir Lenkų rinkimų akcijai.

Šiuo metu „valstiečiai“ formaliai kontroliuoja 12 iš 14 ministerijų veiklą, o dar du portfelius turi „socialdarbiečiai“.

Pagal naują sutartį, koalicijos partneriams iš viso priklauso penkios ministerijos.

G. Nausėda dar kartą paragino valdančiuosius neeksperimentuoti dėl krašto apsaugos ministro. Šį portfelį gavo „Tvarka ir teisingumas“.

Pasak jo, dabartinis ministras Raimundas Karoblis dirbo sėkmingai, sukaupė reikalingą patirtį ir turi planų ateičiai.

„Atsižvelkime dar į tai, kad artėja gruodžio 4 dieną labai atsakingas NATO viršūnių susitikimas, kuriame bus nubrėžti planai tolesnei šios organizacijos veiklai ir ypatingai su fokusu į mūsų Baltijos regioną“, – kalbėjo prezidentas.

„Taip kad tikrai yra labai rimtų darbų ir mes negalime čia dabar eksperimentuoti“, – pridūrė jis.

G. Nausėda nekomentavo „socialdarbiečio“ Andriaus Palionio galimybių tapti žemės ūkio ministru, nes tvirtino šios kandidatūros dar negavęs.

Kalbėdamas apie valdančiųjų planus pakeisti mažiausiai keturis ministrus, šalies vadovas užsiminė, kad Lietuvoje galėtų būti mažinamas ministerijų skaičius.

„Neskaičiuosiu, nes dabar tikrai neprisiminsiu, kiek ten pagal tą mūsų sąrašą. Tiek ministrų daug, gal turėtų būti jų šiek tiek mažiau Lietuvoje. Bet reikia tikrai pakalbėti rimtai ir tik tada užsiiminėti matematika“, – teigė prezidentas.

Praėjusį penktadienį G. Nausėdai davus prezidento priesaiką, Vyriausybė jam grąžino įgaliojimus. Tokia procedūra, kartais vadinama mandagumo atsistatydinimu, yra numatyta Konstitucijoje.

Seimas dėl premjero kandidatūros planuoja balsuoti antradienį. Valdantiesiems planuojant keisti daugiau ministrų, Seime gali tekti balsuoti ir dėl Vyriausybės programos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA