Nužudymo vietoje Romainiuose – kraujo klanas, policija šukuoja apylinkes | Kas vyksta Kaune

Nužudymo vietoje Romainiuose – kraujo klanas, policija šukuoja apylinkes

R. Tenio, „Kur stovi policija Kaune“ nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Vėlų trečiadienio vakarą Romainiuose peiliu mirtinai sužalojus jauną vyrą, gausios Kauno policijos pajėgos ant kojų. Pareigūnai intensyviai tikrina Kauno prieigas, tuo metu prokuratūra praneša, kad įtariamasis baisiu nusikaltimu dar nesulaikytas.

Peilį išsitraukė sulaukęs pastabos

Kaip ketvirtadienio rytą nurodė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), pranešimas apie kraupų įvykį gautas liepos 17 d., 23.03 val., Romainių gatvėje, šalia parduotuvės „Aibė“.

Nelaimės vietoje buvę liudininkai „Kas vyksta Kaune“ pasakojo, kad iš pradžių sužalotą vyrą bandė gaivinti praeiviai. Atvykę greitosios pagalbos medikai vyrui padėti nebegalėjo – dėl durtinių žaizdų krūtinėje ir kojoje jis mirė vietoje.

Skaitytojai pasakojo, kad peiliu ginkluoto žudiko rūstybę nužudytasis užsitraukė su draugu sudrausminęs besišlapinantį įtariamąjį. Liudininkų tvirtinimu, su mergina buvęs agresorius keliskart dūrė vienam iš vaikinų.

Siaubingo nusikaltimo vietoje apie mirtinus veiksmus byloja išdžiūvusi kraujo bala. Iki jos veda kraujo dryžis, iš kurio galima spręsti, kad sužeistasis po lemiamų dūrių dar nuėjo kelis metrus.

Įtariamasis dar laisvėje

Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Dovilė Bernotaitė ketvirtadienio popietę „Kas vyksta Kaune“ informavo, kad naujausiais duomenimis, įtariamasis dar nesulaikytas. Policija vykdo aktyvius paieškos veiksmus įvairiose miesto vietose ir priemiestyje.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Izabelės Bočkienės teigimu, kol kas jokia nauja informacija neteikiama, kad nebūtų pakenkta tyrimo eigai, šiuo metu atliekami pirminiai ikiteisminio tyrimo veiksmai.

Įtariamasis, patvirtino prokuratūra, dar nesulaikytas, atliekama jo paieška. Gali būti, kad daugiau informacijos teisėsaugininkai turės rytoj. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Virginijus Sokolovas.

Pareigūnai šukuoja Pakaunę

Tuo tarpu kauniečiai socialiniuose tinkluose dalijasi pareigūnų sujudimo įvairiose Kauno rajono vietose vaizdais. Apie 12 val. ekipažai iš abiejų pusių išsirikiavo J. Naujalio gatvėje, Raudondvaryje. Policininkai, vairuotojų teigimu, akylai tikrino stabdomus automobilius.

Maždaug 14 val. didelės pajėgos pastebėtos panašiai „kratančios“ pravažiuojančias transporto priemones Domeikavoje, pareigūnai neaplenkė ir Didžiųjų Lapių.

Prašo atsiliepti turinčius informacijos

Apie 15 val. pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. dėl nužudymo ikiteisminį tyrimą atliekantys Kauno apskrities VPK pareigūnai išplatino oficialų prašymą atsiliepti įvykio liudininkus.

„Asmenis, mačiusius šį įvykį ar turinčius bet kokios reikšmingos informacijos, prašome kreiptis į Kauno apskrities VPK telefonu (8 37) 30 36 13, (8 37) 30 34 50 arba skambinti skubios pagalbos telefonu 112“, – nurodo Kauno apskrities VPK.

Socialiniame tinkle „Facebook“ pagalbos ieškant įtariamojo prašo ir nužudyto vyro artimieji. Jie teigia, jog nusikaltimas įvykdytas kilus konfliktui, o įtariamasis iš įvykio vietos galėjo pasišalinti tamsiu automobiliu.

Paaiškėjo, kad nužudyto vyro sesuo yra žinoma drabužių kūrėja, prekinio ženklo „Top To Bottom“ įkūrėja Gabrielė Gineikaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA