Kauniečių sėkmė Tarptautinėse vaikų žaidynėse: 10 individualių trofėjų ir futbolininkų auksas | Kas vyksta Kaune

Kauniečių sėkmė Tarptautinėse vaikų žaidynėse: 10 individualių trofėjų ir futbolininkų auksas

Savivaldybės nuotr.

Plaukimas, dziudo, lengvoji atletika ir futbolas. Perspektyviausi šių sporto šakų atstovai liepos 9–14 dienomis atstovavo Kaunui ir Lietuvai vadinamojoje vaikų olimpiadoje. Ufos mieste Rusijoje vykusios 53-iosios Tarptautinės vaikų žaidynės jauniesiems atletams iš Kauno buvo itin rezultatyvios.

[galerija kiek=”8″]

Kauno miesto sportininkų komanda parsivežė iš viso 10 medalių individualiose sporto šakose, o dar vienu aukso medalių komplektu pasidabino futbolininkų ekipa.

Vien plaukikai susižėrė 8 medalius. Arnas Čereška trofėjus pelnė visose 4 rungtyse, kuriose dalyvavo – 2 aukso ir 2 sidabro medaliai. Plaukikės Mija Motiejaitytė ir Gerda Jotautė parvežė po du medalius: abi merginos pasipuošė sidabru ir bronza.

Į žaidynes vyko 2 lengvosios atletikos sportininkai ir abu taip pat grįžo su medaliais: Evelina Bukauskaitė iškovojo sidabrą šuolio į aukštį rungtyje, o Aurimas Šinkauskas rutulio stūmimo rungtyje pelnė bronzą.

Didžiausio susidomėjimo sulaukė futbolo turnyras. Kauniečiai, nors grupės varžybose pralaimėjo pirmąjį susitikimą, užtikrintai žengė į finalą, kuriame susitiko su Graikijos miesto Anatoliki Mani komanda. Čia Kauno futbolininkai iš pradžių atsilikinėjo rezultatu 1:3, bet šį deficitą sugebėjo panaikinti ir pagrindinį rungtynių laiką baigė lygiosiomis 3:3. Baudinių serija taip pat baigėsi lygiosiomis, tačiau jos pratęsime auksą Kauno komandai išplėšė Aurimas Dapkus.

Futbolo mačą tiesiogiai transliavo televizija. Vaizdo įrašą galima rasti internete.

Per visą ICG (International Children Games) istoriją sužibo nemažai būsimųjų Lietuvos sporto žvaigždžių – prizines vietas šiose žaidynėse yra pelnę disko metikas Andrius Gudžius, plaukikės Rūta Meilutytė ir Agnė Šeleikaitė, gimnastas Tomas Kuzmickas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA