Pareigūnai savaitgalį ėmėsi prie vandens poilsiaujančių kauniečių | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai savaitgalį ėmėsi prie vandens poilsiaujančių kauniečių

Kauno apskrities VPK nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Savaitgalį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai vykdė policines priemones, kurių metu didžiausias dėmesys buvo skiriamas neblaivių vairuotojų daromiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams nustatyti bei juos užkardyti. Kaip nurodoma Kauno apskrities VPK pranešime, iš viso priemonės metu blaivumas tikrintas beveik 700 vairuotojų.

Birželio 14 d. Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai tikrino, ar vairuotojai atsakingai elgiasi esant šiltiems orams, leisdami savo laisvalaikį prie vandens telkinių. Priemonės metu blaivumą teko pasitikrinti vairuotojams, tiek važiuojantis link, tiek jau grįžtantiems iš vandens telkinių.

Užfiksuoti du neblaivūs vairuotojai, kuriems nustatytas lengvas girtumo laipsnis, t. y. didesnis nei 0,4, bet ne didesnis nei 1,5 prom. girtumas. Dar penki vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau jo koncentracija neviršijo leistinos normos (0,19 prom., 0,27 prom., 0,29 prom. 0,30 prom., 0,36 prom.).

Taip pat priemonės metu pas patikrinimui sustabdyto automobilio keleivį buvo rasta galimai augalinės kilmės narkotinės medžiagos. Nustatyti dar keturi vairuotojai, kurie vairavo neįregistruotas ar nustatyta tvarka neapdraustas transporto priemones.

Birželio 15 d. Kauno bei Jonavos rajonuose pareigūnai tęsė neblaivių automobilių vairuotojų kontrolę. Šeštadienį pareigūnai iš viso užfiksavo tris Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Nustatyti du neblaivūs asmenys: dviratininkas (0,63 prom.) ir alkoholio vartojęs (0,14 prom.) pradedantysis automobilio vairuotojas. Taip pat nustatytas automobilį vairavęs asmuo, kuris nėra įgijęs teisės to daryti.

Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina visus eismo dalyvius kelyje elgtis atsakingai, saugoti ne tik save, bet ir aplink esančius kitus eismo dalyvius. Tokios bei panašaus pobūdžio policinės priemonės bus aktyviai vykdomos ir toliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA